Leden Login

Jan-Bart De Muelenaere

Jan-Bart De Muelenaere
Vakgebieden: 
Bedrijfsoptredens
Comedy writers & redacteurs
Impro Comedy
Korte acts
MC’s
Stand-up comedy

Vind Jan-Bart De Muelenaere op:

 
Bedrijfsoptredens

Jan-Bart De Muelenaere speelt regelmatig voor bedrijven, overheden, diensten,... dit zijn de mogelijkheden:

 • Standaard act:
  Jan-Bart brengt een act waarbij hij zelf beslist waarover hij het heeft. (Max. 30 à 45 min.)
   
 • Presentatie act:
  Jan-Bart brengt een humoristische powerpoint presentatie over een aantal specifieke thema’s. Thema’s zijn ‘West-Vlaanderen’, ‘De West-Vlaamse Taal’, ‘De Westhoek’, ‘Het Bedrijfsleven’, …
  (Max. 10 à 15 min.)

   
 • Comedy op maat:
  Jan-Bart brengt binnen zijn Standaard Act of zijn Presentatie Act materiaal op maat over uw bedrijf, sector, doelpubliek of thema van uw event.
   
 • DNA Impro Show:
  Jan-Bart komt als presentator en/of improspeler van De Nonsens Alliantie mee voor een volledig geïmproviseerde voorstelling. Indien gewenst kan dit volledig op maat.
   
 • Avondvullende voorstellingJan-Bart kan, afhankelijk van de technische voorzieningen, ook zijn volledige theatershow brengen, "Over leven in de Westhoek". Te boeken vanaf oktober 2015. (50, 60 of 75 min.)
Comedy op maat

Jan-Bart De Muelenaere kan indien gewenst ook rekening houden met een bepaald thema, onderwerp of een specifieke doelgroep. Laat het wel ruim (min. 1 maand) op voorhand weten, want maatwerk vraagt extra voorbereiding.

Over leven in West-Vlaanderen
Over Leven in West-Vlaanderen

"OVER LEVEN IN WEST-VLAANDEREN"

Een absurde analyse naar de ware aard van de West-Vlaming
Humoristisch en Interactief Theater

In ‘Over Leven In West-Vlaanderen’ gaat comedian Jan-Bart De Muelenaere dieper in op het concept ‘West-Vlaming’. Met behulp van foto’s, videobeelden en persoonlijke anekdotes gaat hij op zoek naar de ware identiteit van de West-Vlaming. Wie zijn ze, wat doen ze, hoe spreken ze en wat drijft hen? Wonen er alleen maar hardwerkende ondernemers? Is de taal er echt zo onverstaanbaar? Is er meer dan alleen maar landbouw en varkensboeren? Is de oorlog de enige bron van inkomsten in de Westhoek? Betekent de opwarming van de aarde het einde van deze provincie? Enzovoort.

Enerzijds enthousiasmeert Jan-Bart het publiek voor het goede leven in de kustprovincie, maar anderzijds laat hij ook de minder fraaie kanten van zijn streek aan bod komen. Voor elk van die pijnpunten heeft hij echter telkens een eigenzinnige oplossing en een humoristisch antwoord in de aanbieding. Jan-Bart spreekt uit ervaring. Hij is geboren in Roeselare, opgegroeid in Westrozebeke en woont ondertussen vijf jaar in Ieper. Een rasechte West-Vlaming, aangezien hij ook twaalf jaar lang in Gent gewoond heeft. Kortom: ‘Over Leven In West-Vlaanderen’ is een humoristische en interactieve analyse van het ware DNA van de West-Vlaming.

Bekijk hier de reportage van Focus-WTV over de voorstelling.
 

TEKST & SPEL: Jan-Bart De Muelenaere

Korte act

Jan-Bart De Muelenaere kan ook geboekt worden voor korte acts, dit kan solo of in combinatie met andere comedians.

Heeft u interesse in een korte act door Jan-Bart? Vul de prijsaanvraag zo volledig mogelijk in en wij bezorgen u geheel vrijblijvend een offerte. 

Optimale speelomstandigheden zijn een absolute vereiste voor een geslaagd optreden. Onze algemene speelvoorwaarden helpen u alvast een stap vooruit. Aarzel niet ons te contacteren indien bepaalde vereisten niet haalbaar zijn, wij zoeken samen met u graag naar een oplossing.

Klik hier voor de algemene speelwaarden.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Waar:

Expo Waregem
Zuiderlaan 20
8790 Waregem

Wanneer:

vrijdag 25 augustus 2017

Aanvang: 20u30
Duur: -
Info & tickets:

http://www.unizo.be/waregem/index.jsp   //   056/61 24 73

Bert Gabriëls, Gelukzoeker
Waar:

Zaal voor Sport en Spel
Tieltstraat 46A
8755 Ruiselede

Wanneer:

zaterdag 4 november 2017

Aanvang: 19u45
Duur: 110 min.
Info & tickets:

www.ruiselede.be     //    051/70.84.18 

Op 29 september 1980 zag Jan-Bart in het Stedelijk Ziekenhuis te Roeselare het levenslicht. Helaas kregen zijn ouders geen gebruiksaanwijzing meegeleverd. Hij was de jongste van twee kinderen, maar stond er in zijn eentje voor in dat alle eventuele plannen voor een derde kind spoedig werden opgeborgen.

In 2007 begon Jan-Bart met comedy en won kort na zijn debuut 2 comedy-wedstrijden. Wekelijks deelt hij de planken als voorprogramma of act met de grote namen in het comedycircuit. Hij is een ervaren en gewaardeerd MC en is tevens één van de vaste presentatoren op De Paulusfeesten in Oostende. Daarnaast is hij improvisatiespeler en maakt hij deel uit van het improvisatiegezelschap De Nonsens Alliantie.

Buiten zijn publieke optredens, werkt Jan-Bart achter de schermen mee aan een uitgebreid aantal radio- en tv-programma’s. Zo verzorgde hij reeds de publieksopwarming voor o.a. Extra Time (Canvas), Diabo (Canvas), WK 2014 (Canvas), Canvascrack (Canvas) en Beste Kijkers (VTM) en schreef hij o.a. voor De Raadkamer (Radio 2),  De Kazakkendraaiers (één), BRT2 (Radio 2), Tegen De Sterren Op (VTM), De Slimste Mens ter Wereld (VIER), Vroeger of Later (één), Familieraad (VTM) en Lijst Debecker (Canvas). Tevens is hij humoristisch columnist en verschijnt hij maandelijks in Officieel PlayStation Magazine (Sanoma).

Zonde van de zendtijd
JOEkes Live

Bekijk hier de reportage van WTV-Focus