Leden Login

Lukas Lelie

Lukas Lelie
Vakgebieden: 
Avondvullende shows
Comedy writers & redacteurs
Korte acts
Stand-up comedy

Vind Lukas Lelie op:

 
Korte act

Lukas Lelie kan ook geboekt worden voor korte acts, dit kan solo of in combinatie met andere comedians.

Heeft u interesse in een korte act door Lukas? Vul de prijsaanvraag zo volledig mogelijk in en wij bezorgen u geheel vrijblijvend een offerte. 

Optimale speelomstandigheden zijn een absolute vereiste voor een geslaagd optreden. Onze algemene speelvoorwaarden helpen u alvast een stap vooruit. Aarzel niet ons te contacteren indien bepaalde vereisten niet haalbaar zijn, wij zoeken samen met u graag naar een oplossing.

Klik hier voor de algemene speelwaarden.

Lukas Lelie

Lukas Lelie (1990) studeerde af aan het Rits in Brussel waar hij de specialisatie “televisie” volgde. In het jaar dat hij deze studie aanving, begon hij ook regelmatig als host te werken in de Capitole Gent. Daar was het zijn taak om de deur te openen en nadien weer te sluiten (dit moest in die volgorde).  Zo kreeg hij regelmatig avondvullende shows te zien van de vele comedians die in de Capitole langskwamen en kreeg hij de microbe te pakken. 
 
In november 2012 stapte hij in de Trukendoos (Stasegem) voor het eerst op het podium tijdens de voorronde van Humo’s Comedy Cup. Sindsdien treedt Lukas op waar en wanneer hij kan. In mei 2013 leverde dat deze 23-jarige comedian uit De Pinte de Lunatic Comedy Award op. Vroegere winnaars van deze traditierijke wedstrijd waren o.a. de jonge Gunter Lamoot, Lieven Scheire, Philippe Geubels, Bert Kruismans en Steven Goegebeur.
 
In februari 2014 won Lukas Lelie de Culture Comedy Award. Hij kreeg de elfde juryprijs en mocht zich een jaar lang het grootste stand-up comedy talent van Nederland en België noemen. Naast de juryprijs mocht hij ook de publieksprijs in ontvangst nemen.

Ook de Humo's Comedy Cup mag Lukas intussen op zijn naam schrijven. In december 2014 nam hij het in de finale op tegen Onno Lolkema en Kamal Kharmach. Voor Lukas Lelie begon daar het echte comedywerk.

In 2014 en 2015 tourde hij intensief doorheen Vlaanderen als vast voorprogramma van Steven Mahieu's theatertour "Maniak". En sinds 2016 doet Lukas Lelie dat ook op eigen kracht met een heuse cafétour samen met comedy-partners-in-crime Sander VDV en Edouard De Prez. 

In 2017 kwam Lukas Lelie met zijn eerste avondvullende show: "Ik doe mijn best". Het is al lang duidelijk dat deze jonge comedian het één en ander niet helemaal begrijpt en niet kan. Aangezien het leven er door ouder te worden niet bepaald gemakkelijker op geworden is, betekent een volavondshow van Lukas extra veel onkunde, onbegrip en vooral: heel veel jokes. 

Lukas’ stijl kan omschreven worden als “awkward” met veel oneliners en absurditeiten. Hij beschrijft de triestige staat van zijn leven en onbegrip tegenover de wereld rond hem. 

Eindwerk RITS
Lukas Lelie wint Culture Comedy Award 2014
Humo's Comedy Cup 2014 (deel 1)
Humo's Comedy Cup 2014 (deel 2)
Humo's Comedy Cup 2014 (deel 3)

Deredactie.be (19/02/2015)
Lukas Lelie, van bloembol tot "fleur de rire"

Je hebt zo van dure prijsbeesten in de comedy. Van die namen die deelnemen aan wedstrijden en dan zowat alles winnen. Wouter Deprez was zo iemand. Of Bart Cannaerts. Lukas kan er zich bij scharen. Hij is de winnaar van Humo's Comedy Cup 2014. En daar bestaat weinig discussie over. Lelie (in eerdere tijden ook winnaar van de Lunatic Comedy Award, altijd al een wegwijzer naar nieuw talent geweest) walste over de tegenstand én over de zaal heen en paste dé definitie van comedy toe: doen lachen, een zaal bespelen... 
Lees hier verder

* * * * *

Humo (12-12-2014)
Lukas Lelie, winnaar van Humo's Comedy Cup 2014.

Sleep de bakken bier aan, gooi nog een aantal exemplaren van De Druivelaar op het vreugdevuur en slacht de vetste Geert Hoste: Humo’s Comedy Cup 2014 heeft zijn koning. Na een avond op het scherp van de snee werd een nog hevig schuddebuikende jury d’aloude vraag ‘Wie heeft u het hardst doen lachen?’ voorgeschoteld.
Lees hier verder

* * * *

Deredactie.be over de finale van de Lunatic Comedy Award 2013:
Lelie deed het in een eigen stijl (al dé voorwaarde om een grote te worden): droog, ietwat slungelig, een loser die zichzelf kapot relativeert, die zijn eigen ietwat zielig leven zo beschrijft dat het een mens doet gieren van het lachen. Sympathiek ook, en met een heel scherp gevoel voor timing. Lelie noemt het zelf “awkward comedy”, hij wil zijn publiek overladen met een gevoel van aangenaam onbehagen, zijn stijl is droog en flegmatiek. Een zelfzeker iemand die een onzekere mens neerzet.