Leden Login

Theater M

Yallah, naar België
Vakgebieden: 
Avondvullende shows
Partnerruil

Theater M - Humoristisch theater

PARTNERRUIL

Sinds hun 10-jarige zonen in dezelfde voetbalploeg spelen, zijn twee echtparen innig bevriend met elkaar. Innig wordt intiem als Cristel (vrouw van Bert) en Jasper (man van Sofie) een geheime relatie beginnen.

Een scheve schaats rijden is niet zo gemakkelijk als veel mensen denken.

Want als een man het opmaken van het bed overlaat aan zijn minnares kan het al eens mislopen. Het hoofdkussen, waarvan 's morgens de streepjes altijd horizontaal liggen en 's avonds plots verticaal, dat valt een zorgzame echtgenote op natuurlijk. Dan vraagt ze zich af: wie draait overdag die kussens? Een poetsvrouw hebben we niet en in de kabouters geloof ik niet.

Dus gaat ze op zoektocht en plaatst ze een cameraatje. Wie ziet ze daar in beeld lopen? Haar beste vriendin nog wel.

Nadat Sofie ontdekt dat haar man Jasper een geheime relatie heeft met Cristel, de vrouw van Bert, staat ze voor de keuze: scheiden, aanvaarden, of met een sluw plan haar voordeel halen...?

Als je ontrouw wil zijn moet je op vele details letten of anders krijg je... Partnerruil.

"Partnerruil" is een stoute komedie in regie van Wim Peters met bekende gezichten  zoals ex-"Familie"-actrice Katrien De Becker en David Michiels, die we kennen van zijn rollen in "De Kotmadam", "Familie" en Verschooten & Zoon". Ook Christophe Stienlet ("Foute Vrienden") en Ariane Van Hasselt, aanstormend comedytalent uit "Voor De Leeuwen", stelen de show. 

Spel: Christophe Stienlet, Katrien De Becker, David Michiels en Ariane Van Hasselt
Regie: Wim Peters
Tekst: Frans Ceusters
Productie: Theater M i.s.m. Fakkeltheater Antwerpen VZW
Speelduur: circa 90 minuten (met pauze)

 

Yallah, naar België
Yallah, Naar België

Theater M - Humoristisch theater

YALLAH, NAAR BELGIE

Youssef El Mousaoui en Helga Van der Heyden gaan terug in de tijd als Anouar & Aïcha. Terug naar 1964. De tijd dat België vreemde arbeidskrachten zoekt en zich hiervoor focust op Marokko en Turkije.

Anouar is op dat moment getrouwd, werkloos en  hopeloos op zoek naar een baan.  Aïcha probeert van thuis uit handwerkjes te verkopen, met wisselend succes. Via een vriend krijgt Anouar plots het bericht dat de Belgen arbeiders zoeken en hij schrijft zich in. Een nieuwe wereld opent voor hem. Hij belandt in de Seefhoek en maakt er kennis met de eerste Belgen.

Gouden tijden zijn het voor de Marokkanen in de jaren ’60. Ze zijn geliefd en iedereen wil een Marokkaan als buurman. Het plan voor Anouar is: een paar jaar tijdelijk in België blijven om te werken, en daarna terugkeren naar zijn vrouw in Marokko. Maar het leven heeft voor hem een ander plan in petto. Anouar leert Marina kennen. Een Antwerpse schone die dol is op zuiderse mannen. Anouar is verloren en valt als een blok voor haar charmes…

Helga Van der Heyden is bekend van haar rollen in 'Familie', 'Wittekerke', 'Spoed' en 'W817'.

Youssef is ook comedian (o.a. Comedy Casino) en speelde mee in de films 'Los' en 'Kuifje'.

"Volkstheater in de beste zin van het woord" - De Standaard

"Herkenbaar en universeel" - Frontview magazine

Tekst en spel: Youssef El Mousaoui en Helga Van der Heyden
Dramaturgie: Zineb El Boussaadani
Spelcoach: Yves De Lathauwer
Productie: Theater M
Speelduur: 90 minuten (met pauze)

 

Yallah, naar België
Yallah, naar België