Leden Login

Youssef El Mousaoui

Vakgebieden: 
Avondvullende shows
Bedrijfsoptredens
Comedy op maat
Franstalige comedy
Korte acts
Presentatoren/moderatoren
Schoolvoorstellingen
Stand-up comedy

Vind Youssef El Mousaoui op:

 
Schoolvoorstelling "Helemaal alleen"

Youssef El Mousaoui - Comedy

HELEMAAL ALLEEN

Al meer dan tien jaar staat Youssef El Mousaoui op de planken. Als eerste succesvolle stand-up comedian van Marokkaanse afkomst is hij een voorbeeld voor velen. Hij duikt op in televisieprogramma's en speelt de ene show na de andere. Elke avond eindigt steevast op applaus. Dan kan het niet anders dan dat het geld binnen stroomt. Dan kan je alleen maar gelukkig zijn. Toch? Niets blijkt minder waar. Zijn vrouw laat hem in de steek en neemt hun dochtertje met zich mee. Hij is het slachtoffer van enkele inbraken en plots zit de brievenbus vol onbetaalde facturen. Terwijl hij een succesvolle actie voor daklozen opzet, stapelen de brieven van deurwaarders zich op en dreigt hij zelf één van hen te worden. Met het geld verdwijnen de vrienden. Zijn huis wordt openbaar verkocht. En plots is Youssef helemaal alleen. Terwijl hij voor de buitenwereld de schijn probeert op te houden, worstelt hij met een depressie. Hij denkt zelfs aan zelfmoord. In ‘Helemaal alleen’ vertelt Youssef voor het eerst open en bloot zijn eigen, persoonlijke verhaal.

Uit onderzoek blijkt dat 16% van de Vlaamse jongeren kampt met depressieve gevoelens. Maar liefst 30.000 Vlaamse jongeren jonger dan 25 nemen antidepressiva. En op vlak van suïcide bij jongeren is Vlaanderen één van de trieste koplopers in Europa. Toch blijven deze thema’s maar al te vaak in de taboesfeer hangen. Daarom komt Youssef nu met zijn verhaal naar buiten. Omdat hij jongeren duidelijk wil maken dat armoede, eenzaamheid en depressie geen schande zijn. En ook geen ver-van-hun-bedshow. Wie elementen uit het verhaal herkent, steekt hij een hart onder de riem. De anderen maakt hij duidelijk dat de grens tussen rijk en succesvol en arm en eenzaam soms flinterdun kan zijn. Daarbij mengt hij pakkende persoonlijke verhalen met pijnlijk accurate humor en stand-up comedy met de getuigenis van een ervaringsdeskundige. Elke anekdote eindigt in een lach of een traan. Maar als publiek weet je nooit op voorhand welk van de twee het zal zijn.

Tijdens de nabespreking krijgen de jongeren ook de kans om vragen te stellen. En via de Facebookpagina kunnen zij die dat willen ook hun persoonlijke verhaal aan Youssef kwijt.

Geschikt voor 2de en 3de graad middelbaar onderwijs

Tekst en spel: Youssef El Mousaoui
Co-writer: Mattias De Paep
Productie: One Man Show
Speelduur: 50 à 60 minuten

 

Korte act

Youssef El Mousaoui kan ook geboekt worden voor korte acts, dit kan solo of in combinatie met andere comedians.

Heeft u interesse in een korte act door Youssef? Vul de prijsaanvraag zo volledig mogelijk in en wij bezorgen u geheel vrijblijvend een offerte. 

Optimale speelomstandigheden zijn een absolute vereiste voor een geslaagd optreden. Onze algemene speelvoorwaarden helpen u alvast een stap vooruit. Aarzel niet ons te contacteren indien bepaalde vereisten niet haalbaar zijn, wij zoeken samen met u graag naar een oplossing.

Klik hier voor de algemene speelwaarden.

Comedy op maat

Youssef El Mousaoui kan indien gewenst ook rekening houden met een bepaald thema, onderwerp of een specifieke doelgroep. Laat het wel ruim op tijd weten want maatwerk vraagt extra voorbereiding.

Optimale speelomstandigheden zijn een absolute vereiste voor een geslaagd optreden. Onze algemene speelvoorwaarden helpen u alvast een stap vooruit. Aarzel niet ons te contacteren indien bepaalde vereisten binnen uw bedrijf niet haalbaar zijn, wij zoeken samen met u graag naar een oplossing.

Klik hier voor de algemene speelwaarden.

Bedrijfsoptreden

Youssef El Mousaoui speelt regelmatig voor bedrijven, overheden, diensten,... Dit zijn de mogelijkheden:

Standaard act: 
Youssef brengt een act waarbij hij zelf beslist waarover hij het heeft.

Comedy op maat: 
Youssef houdt in zijn act dan rekening met uw bedrijf, sector, doelpubliek of het thema van uw event. 

Presentator
Youssef praat uw event aan elkaar.

Avondvullende show: 
Youssef kan, afhankelijk van de technische voorzieningen, ook zijn volledige theatershow brengen.

Heeft u interesse in een bedrijfsact door Youssef El Mousaoui? Vul de prijsaanvraag zo volledig mogelijk in en wij bezorgen u geheel vrijblijvend een offerte. 

Optimale speelomstandigheden zijn een absolute vereiste voor een geslaagd optreden. Onze algemene speelvoorwaarden helpen u alvast een stap vooruit. Aarzel niet ons te contacteren indien bepaalde vereisten binnen uw bedrijf niet haalbaar zijn, wij zoeken samen met u graag naar een oplossing.

Klik hier voor de algemene speelwaarden.

Op korte tijd heeft Youssef zich als eerste Marokkaanse stand-up comedian van Vlaanderen in de kijker gewerkt. Hij haalde finale-plekken bij de 123 Comedy Award en Gaga Comedy Cup en viel op in De Rechters, De Show van het Jaar, De Slimste Mens, De Bovenste Plank, De Raadkamer en Comedy Casino.

Youssef tourde al door Vlaanderen en Nederland met zijn avondvullende shows "100% Legaal", "Monkey Business" en "Child's Play". Op dit moment speelt hij zijn vierde show "Helemaal Alleen" en twee schoolvoorstellingen, "Meester, Achmed begint weer" en "Helemaal alleen".

Youssef speelde mee in de kortfilms "Astaghfiro" en "Importlow" van Adil El Arbi en de langspeelfilms "Los" van Jan Verheyen en “Kuifje: het geheim van de eenhoorn” van Steven Spielberg.

FOTO: Tim Tronckoe

 

Zo Raymann
TV Limburg
Youssef 2016
De Tafel van Babel 2010

De Standaard (24/10/2016) over "Helemaal alleen"

"Youssef El Mousaoui zorgt voor een kantelmoment in de Vlaamse comedy."...
"Wat deze voorstelling zo bijzonder maakt is de compromisloze openheid."...