Leden Login

AAaRGh... live + AAaRGh (Schoolvoorstelling)

Foto: nicole willemse

AAaRGh... - Cartoon comedy

AAaRGh... LIVE

Cartoonist AAaRGh... begon zijn carrière in 2001. Sindsdien tekent hij voor onder meer Metro, TeVe-Blad, De Streekkrant en diverse schoolboeken.

In 2011 bedacht hij een gloednieuw theatergenre: Cartoon Comedy. In een levendige stijl brengt hij ‘AAaRGh... live’, waarin hij het heeft over zijn ervaringen als cartoonist. Hij moet in zijn werk rekening houden met heel wat gevoeligheden. Hoe spring je tactvol om met rampen, overlijdens en andere tragische gebeurtenissen? En waar ligt de grens van humor sinds de aanslag op Charlie L'Hebdo? Maar ook lichtere thema’s als wetenschappelijke onderzoeken, het klimaat en sport komen aan bod. Een cartoonquiz zorgt voor interactie met de leerlingen waarbij de winnaar met een cartoonalbum naar huis gaat. De show wordt voortdurend doorspekt met projecties van zijn cartoons met een grappendichtheid van 2 keer lachen per minuut als resultaat.

Cartoonist AAaRGh... staat ook al 20 jaar op de planken als improvisator bij De Nonsens Alliantie en is verder actief als tekstschrijver voor radio (‘BRT2’, ‘De Raadkamer’) en TV (‘De Rechtvaardige Rechters’, ‘De Kazakkendraaiers’, 'Komen Eten'...)

Tekst en spel: AAaRGh...
Speelduur: 50 à 60 minuten

Geschikt voor 2de en 3de graad middelbaar

Type aanbod: