Leden Login

Koen Dewulf

Vakgebieden: 
Avondvullende shows
Bedrijfsoptredens
Cabaret
Comedy op maat
Comedy workshops
Comedy writers & redacteurs
Huiskamervoorstelling
Korte acts
MC’s
Presentatoren/moderatoren
Schoolvoorstellingen
Stand-up comedy

Vind Koen Dewulf op:

 
God & Goed

GOD & GOED

Als gewezen godsdienstleraar, is Koen Dewulf uiteraard vertrouwd met het Heilige boek en de Kerk in het algemeen. In deze bizarre tijden van onzekerheid door covid, zou een mens van minder al eens teruggrijpen naar zijn roots, opvoeding en opleiding. Levensvragen waar iedereen wel eens mee zit en waar niet uitzonderlijk antwoorden voor worden gezocht en gevonden in religie. Maar wat betekent dit vandaag (nog) in deze maatschappij, waarin zoveel wordt afgemeten op materieel bezit en voorkomen?

 

In enkele weken tijd mondde deze vraag uit in een nieuw aanbod: God & Goed. Een voorstelling die het niet zozeer van de bulderlach en billenkletsers moet hebben, maar eerder van de ironie die een aantal diepzinnige vragen in het perspectief van onze huidige samenleving vanzelf komisch worden. Op geen enkel moment spottend of neerbuigend, maar wel met de uitdaging het publiek tot nadenken aan te zetten. De voorstelling komt het best tot zijn recht in een kerkgebouw omdat de typische sfeer van een gebedshuis meteen de ideale fond legt. Koen daagt het publiek uit via thema's zoals geloven en geloofd worden of normen en waarden die anno 2020 precies een andere betekenis hebben gekregen. De eeuwenoude verhalen en overleveringen in een modern jasje gegoten alsof ze vandaag zouden worden geschreven en binnen pakweg nog eens 2020 jaar nog steeds zullen worden verteld...

 

Zo stelt hij zich in het nieuwe liedje Niet Beter Dan De Rest (maar ook niet slechter) de vraag wie de Mozes-sen van deze tijd zijn en hoe hun mandje waarin ze te vondeling worden gelegd er zou uitzien...

 

Workshop

VOOR LEERKRACHTEN 

In 'Mond vol tanden' probeert Koen Dewulf je te troosten indien nodig, en tracht hij je wat tips en tricks mee te geven over hoe je toch op een humoristische wijze het verschil kan maken bij leerlingen zonder te beledigen, jezelf te verloochenen en misschien wel het allerbelangrijkste zonder bakken komisch talent. 

Gevoelsmens

Beste mensen,

We zitten in een veranderende tijd: mensen lopen zichzelf voorbij onderweg naar hun werk. Met geld mag er aan de kassa niet meer betaald worden, en zelfs mijn friturist heeft een softwarepakket om de bestelling te registreren. Zelf gaan we op reis, maar anderen mogen hier niet zijn. Gelukkig kan ik me optrekken aan de kleine dingen des levens en zijn er hier en daar nog zekerheden: het aanschuiven bij de keuring, koppels die aan partnerruil doen, Tupperware avonden en vrienden die vrienden blijven. Dank daarvoor en graag tot ...

Uw gevoelsmens,
Koen Dewulf

P.S.: De voorstelling begint met: 'Goedenavond iedereen, ik heb een paar liedjes mee!'

Koen Dewulf is finalist 'Humo's Comedy Cup' (2007) en 'Lunatic Comedy Award' (2013). Hij werkte o.a. mee aan 'De Raadkamer' en 'De Bond voor Radioterroristen' op Radio 2, 'De Bovenste Plank' en 'De Premiejagers' op één, 'En Dan Nu ... Reclame' op Q2 en presenteerde 'De Jeugd van Overbodig' voor OP12.

Tekst, muziek en spel: Koen Dewulf
Productie: Koen Dewulf
Speelduur: 80 minuten

Schoolvoorstelling "Koffie & Strafstudie"
Koen Dewulf, Koffie & Strafstudie

Koen Dewulf - Comedy

KOFFIE & STRAFSTUDIE

In KOFFIE & STRAFSTUDIE neemt Koen je mee in zijn ene wereld, via de andere!  Koen is met andere woorden een man van 2 werelden , zowel van de onderwijswereld (als leraar godsdienst – MAVO) als van de comedywereld (Koen speelt ongeveer 100 comedyshows per jaar!). Jaren heeft hij gezworen de twee nooit met elkaar te vermengen, ... maar ‘t is (toch) gebeurd. 

Op vraag van UGent werkte hij een voorstelling uit over het onderwijs, die hij moest spelen voor allemaal onderwijsmentoren, en dat is gelukt, heel goed gelukt zelfs!

Een voorstelling over Koens verleden en heden, als leerling en als leraar. Over klassenraden en leraarskamers, over bijnamen en iconische leerkrachten, ... Kortom een voorstelling gevuld met inside jokes, ideaal dus voor de ‘onderwijswereld’ en mensen met kinderen!

- "Koen slaagt erin op een luchtige manier zijn blik te werpen op onderwijs en het lerarenberoep. Grappig, herkenbaar, spitsvondig en rechtstreeks vanuit de lerarenkamer.” 
(Ruben Vanderlinde, opleidingsverantwoordelijke specifieke lerarenopleiding Ugent)

"Koen is een entertainer, een improvisator en heeft een goede interactie met het publiek. Zijn humoristische verhalen over leerkrachten en vakken kom je in elk leraarslokaal tegen. "Koffie en strafstudie" was dan ook een ideale, ontspannende afsluiter voor onze pedagogische studiedag." (Anja Haverals, directeur VKO middenschool Opwijk – oktober 2016)

Koen Dewulf is finalist 'Humo's Comedy Cup' (2007) en 'Lunatic Comedy Award' (2013). Hij werkte o.a. mee aan 'De Raadkamer' en 'De Bond Voor Radioterroristen' op Radio 2, 'De Bovenste Plank' en 'De Premiejagers' op één. 'En Dan Nu ... Reclame' op Q2 en presenteerde 'De Jeugd van Overbodig' voor OP12.

Geschikt voor leerkrachten en ander onderwijspersoneel

Tekst en spel: Koen Dewulf
Productie: Koen Dewulf
Speelduur: 60 minuten

 

 

Korte act

Koen Dewulf kan ook geboekt worden voor korte acts, dit kan solo of in combinatie met andere comedians.

Heeft u interesse in een korte act door Koen? Vul de prijsaanvraag zo volledig mogelijk in en wij bezorgen u geheel vrijblijvend een offerte. 

Optimale speelomstandigheden zijn een absolute vereiste voor een geslaagd optreden. Onze algemene speelvoorwaarden helpen u alvast een stap vooruit. Aarzel niet ons te contacteren indien bepaalde vereisten niet haalbaar zijn, wij zoeken samen met u graag naar een oplossing.

Klik hier voor de algemene speelwaarden.

Comedy op maat

Koen Dewulf kan indien gewenst ook rekening houden met een bepaald thema, onderwerp of een specifieke doelgroep. Laat het wel ruim op tijd weten want maatwerk vraagt extra voorbereiding.

Optimale speelomstandigheden zijn een absolute vereiste voor een geslaagd optreden. Onze algemene speelvoorwaarden helpen u alvast een stap vooruit. Aarzel niet ons te contacteren indien bepaalde vereisten binnen uw bedrijf niet haalbaar zijn, wij zoeken samen met u graag naar een oplossing.

Klik hier voor de algemene speelwaarden.

Bedrijfsoptreden

 

Koen Dewulf speelt regelmatig voor bedrijven, overheden, diensten,... Dit zijn de mogelijkheden:

Standaard act: 
Koen brengt een act waarbij hij zelf beslist waarover hij het heeft.

Comedy op maat: 
Koen houdt in zijn act dan rekening met uw bedrijf, sector, doelpubliek of het thema van uw event. 

Presentator, moderator: 
Koen praat uw event aan elkaar of modereert uw debat.

Heeft u interesse in een bedrijfsact door Koen Dewulf? Vul de prijsaanvraag zo volledig mogelijk in en wij bezorgen u geheel vrijblijvend een offerte. 

Optimale speelomstandigheden zijn een absolute vereiste voor een geslaagd optreden. Onze algemene speelvoorwaarden helpen u alvast een stap vooruit. Aarzel niet ons te contacteren indien bepaalde vereisten binnen uw bedrijf niet haalbaar zijn, wij zoeken samen met u graag naar een oplossing.

Klik hier voor de algemene speelwaarden.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
A World of Comedy
Waar: Zaal voor Sport en Spel
Tieltstraat 46A
8755 Ruiselede
Wanneer: 6 november 2021
Aanvang: 19u45
Duur: 100 minuten
Info & tickets:

051/70 84 18

www.ruiselede.be
vrijetijd@ruiselede.be

Koen Dewulf, Koffie & Strafstudie
Waar: Don Bosco Hoboken
Salesianenlaan 1
2660 Hoboken
Wanneer: 27 november 2021
Aanvang: 10u15
Duur: 75 min.
Info & tickets: privévoorstelling, geen tickets beschikbaar
Met: : Koen Dewulf
A World of Comedy
Waar: Zaal Ter Heide
Schrieksessteenweg 71     
2221 Pijpelheide -Booischot
Wanneer: 21 januari 2022
Aanvang: 20u00
Duur: 120 min.
Info & tickets: Jan Van Casteren: 0495/ 28 13 36
Kwbpijpelheide.be
A World of Comedy
Waar: zaal Groenhove
Bosdreef 5 Torhout
Wanneer: 12 maart 2022
Aanvang: 20u00
Duur: 180 min
Info & tickets:  
Koen Dewulf, Koffie & Strafstudie
Waar: AULA
Lenniksesteenweg 2
1500 Halle
Wanneer: 29 maart 2022
Aanvang: 11u45
Duur: 75 minuten
Info & tickets: schoolvoorstelling, geen tickets verkrijgbaar
Met: : Koen Dewulf

Koen is geboren in Gent, opgegroeid in Sleidinge en was jaren de ‘komiek van Waarschoot’, maar heeft, zoals het een echte Meetjeslander betaamd, sinds kort als uitvalsbasis Eeklo, het kloppende hart van het Meetjesland.

In 2007 stond hij – naar eigen zeggen veel te vroeg – reeds in de finale van Humo’s Comedy Cup en sindsdien draait hij mee als – als het moet en mag – headlinenende comedian, als ‘master of ceremony’ of als voorprogramma. In 2013 haalde hij de finale van de Lunatic Comedy Award. Koen werkte reeds mee aan De Bovenste Plank en ‘De Premiejagers’ op één, De Raadkamer en de Bond Voor Radioterroristen op Radio 2, En Dan Nu … Reclame op 2be, …

Koen was in mei 2013 de presentator van het projectprogramma ‘DE JEUGD VAN OVERBODIG’ op ‘OP12’. Voorts is hij  vaste docent cabaret en comedy aan de ‘film – en toneelschool Stijn Brouns’.

Geef hem enkel een micro en hij is een comedian pur sang, geef hem een gitaar en hij speelt liedjes, geef hem 4 vrouwen en hij richt een covergroepke (Kalafonia) op.

Een van de weinige comedians die door zijn sympathieke, niet kwetsende en herkenbare humor ook geschikt is om comedy te brengen voor het verenigingsleven” (Steven Goegebuer)

” Zelfs kabouters, elfen en hoogpotige waadvogels hangen aan z’n lippen als Koen zich in het vertelharnas hijst en de bühne bestijgt.” (YGOR)

 

 

 

 

 

 

15 jaar Koen Dewulf - Trailer
15 jaar Koen Dewulf - Volledige show
bij Van Gils & gasten
Première "Ecocriet", Koen Dewulf (20/09/2014 - CC De Herbakker, Eeklo)
AVS
Koen Dewulf bij Pixyma
Koen Dewulf op Jaarbeurs Gent 2017
Koen Dewulf CD VRIJE BIJDRAGE
Koen Dewulf MENT Wereldkampioen Hockey
Koen Dewulf - Tuperware Pot (live in Flanders Expo 18.09.2017)
God & Goed

We waren de eersten van het seizoen maar Koen was zeker al opgewarmd. De voorstelling werd gesmaakt door het leerkrachtenteam van scholengemeenschap KBO Oudenaarde. Humor over het onderwijs maar hier en daar ook vleugjes over de befaamde man-vrouw kwestie. Hij weet in te gaan op de details van het moment en de kleine kennismakingsanekdotes om te zetten in succesvolle humor op het podium. Dus denk eraan, wanneer je met hem praat:  "You have the right to remain silent. Anything you say can and will be used against you in a court of Stand-up". Voor ons een mooie en geslaagde opwarmer van het schooljaar. Ik zou hem met plezier opnieuw boeken. - Directrice Evelien Gauquier, (KBO Volkegem – De Sterrenkijker)