Leden Login

De Nonsens Alliantie

DNA, De Nonsens Alliantie, DNA Impro Show, Improvisatie, Improvisatietheater
Vakgebieden: 
Avondvullende shows
Bedrijfsoptredens
Cabaret
Cartoon comedy
Comedy op maat
Comedy workshops
Comedy writers & redacteurs
Huiskamervoorstelling
Impro Comedy
Korte acts
Muzikale acts
Online Comedy
Schoolvoorstellingen

Vind De Nonsens Alliantie op:

 
Workshop Impro

WORKSHOPS 

In de introductieworkshop 'Improviseren op 123' onthult De Nonsens Alliantie de geheimen van improvisatietheater. Je leert er niet alleen hoe je samen leuke scènes en personages uit het niets kunt toveren maar ook hoe je creatiever, positiever en meer zelfzeker door het leven kunt gaan. Ook ideaal als teambuildingsactiviteit voor leerkrachten/leerlingen/personeel/vereningingen...

 

Schoolvoorstelling "Impro voor kinderen"

De Nonsens Alliantie - Improvisatietheater

IMPRO VOOR KINDEREN

Een leuke, luchtige improshow voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Op een ongedwongen manier beslissen de kinderen mee waarover het gaat. Zo wordt op een speelse manier de fantasiewereld van kinderen vermengd met de grotemensenwereld. De Nonsens Alliantie creëert een nieuw universum met taal, beelden en/of muziek.

De Nonsens Alliantie staat garant voor een leuk uurtje instant theater met verbale, visuele, getekende en/of muzikale humor. De acteurs zijn niet alleen ervaren improvisatoren maar ook actief als stand-up comedian, cartoonist en/of schrijver voor televisie: finaleplaatsen 'Humo's Comedy Cup', cartoons in o.a. Metro, De Streekkrant en TeVe-Blad, redactie-en schrijfwerk voor o.a. 'De Rechtvaardige Rechters', 'Tegen De Sterren op', 'De Slimste Mens ter Wereld', 'Komen Eten' en Studio 100-series als 'Gert & Samson Zomerpret', 'Prinsessia', 'Lolly Lolbroek', 'Flin & Flo' en 'Kosmoo'.

De Nonsens Alliantie speelt in een wisselende bezetting en bestaat uit Mario De Koninck, Lode Demetter, Jan-Bart De Muelenaere, Marleen Labbeke, Erwin Van de Mosselaer en Stef Vanpoucke.

Geschikt voor 2de en 3de graad lagere school.

Improvisatie & spel: De Nonsens Alliantie
Productie: 123 Comedy Club
Speelduur: 60 minuten

TESTIMONIAL

Bedankt voor de uitstekende voorstelling deze morgen. Het was een plezier om te zien hoe enthousiast de lln waren. Ook de collega’s gaven heel goed commentaar! Het was zeker een geslaagde dag. In de toekomst doen we heel graag nog eens een beroep op jullie. Dikke merci. - Pepijn Holvoet, Campus Rhizo Oost, Kortrijk

Meer testimonials vind je hier.

Korte act

De Nonsens Alliantie kan ook geboekt worden voor korte acts, dit kan solo of in combinatie met andere comedians.

Heeft u interesse in een korte act door De Nonsens Alliantie? Vul de prijsaanvraag zo volledig mogelijk in en wij bezorgen u geheel vrijblijvend een offerte. 

Optimale speelomstandigheden zijn een absolute vereiste voor een geslaagd optreden. Onze algemene speelvoorwaarden helpen u alvast een stap vooruit. Aarzel niet ons te contacteren indien bepaalde vereisten niet haalbaar zijn, wij zoeken samen met u graag naar een oplossing.

Klik hier voor de algemene speelwaarden.

Bedrijfsoptreden

De Nonsens Alliantie is de ideale act voor bedrijven, overheden, diensten, … Bij conferenties, personeelsfeesten, events,…overal is De Nonsens Alliantie inzetbaar.

Standaard act: 
De Nonsens Alliantie brengt een act gebaseerd op suggesties van het publiek.

Comedy op maat: 
Impro comedy rond een specifiek thema of onderwerp, voor een bepaalde doelgroep of in het kader van een speciaal evenement? Geen enkel probleem voor De Nonsens Alliantie. Een korte act of avondvullende show over milieubewust leven, integratie, composteren, badkamers, IT, arbeidsbemiddeling, gezondheidszorg, de bouwsector, veehouderij, banken & verzekeringen, wielrennen, cultureel erfgoed of de verschillen tussen Vlamingen en Nederlanders. De Nonsens Alliantie gaat elke uitdaging aan. U vraagt, zij spelen. Aan de hand van informatie over uw bedrijf, sector, event, product of dienstverlening en met de suggesties van het publiek zorgen zij voor onvergetelijke impro comedy!

Avondvullende show: 
De Nonsens Alliantie kan ook een volledige show brengen al dan niet op maat.

Heeft u interesse in een bedrijfsact door De Nonsens Alliantie? Vul de prijsaanvraag zo volledig mogelijk in en wij bezorgen u geheel vrijblijvend een offerte. 

Optimale speelomstandigheden zijn een absolute vereiste voor een geslaagd optreden. Onze algemene speelvoorwaarden helpen u alvast een stap vooruit. Aarzel niet ons te contacteren indien bepaalde vereisten binnen uw bedrijf niet haalbaar zijn, wij zoeken samen met u graag naar een oplossing.

Klik hier voor de algemene speelwaarden.

REFERENTIES

Na een jaar van hard werken eens goed ontspannen was het motto van ons personeelsfeest. Daar zijn Stef, Lode en Erwin van De Nonsens Alliantie met glans in geslaagd. Met impro weet je natuurlijk nooit waaraan je je kunt verwachten en hoe je publiek het zal smaken. Maar iedereen was direct mee en gelachen hebben we, wees daar maar zeker van. De toon was gezet en het animo heeft voor de rest van de avond aangehouden. Iedereen enthousiast. Missie geslaagd!

- Viviane Gysen, Radio Holland Belgium

Meer referenties vind je hier.

20 Jaar uit het Niets

Al 20 jaar lang verrast De Nonsens Alliantie iedereen met impro comedy van de bovenste plank. Niets is voorbereid en wordt ter plaatse verzonnen.
Ze brengen een mix van verbale, visuele en vaak ook muzikale humor gebaseerd op suggesties van het publiek. Geschikt voor een publiek van 8 tot 88 jaar.

De acteurs zijn niet alleen ervaren improvisatoren maar ook actief als stand-up comedian, cartoonist, muzikant en/of schrijver voor radio, televisie en theater: finaleplaatsen 'Humo’s Comedy Cup', cartoons in o.a. Metro, De Streekkrant en TévéBlad, redactie –en schrijfwerk voor o.a. De Rechtvaardige Rechters, De Kazakkendraaiers, De Raadkamer, Komen Eten en Studio 100-series als Gert & Samson Zomerpret, Prinsessia, Lolly Lolbroek en Kosmoo.

De Nonsens Alliantie speelt in een wisselende bezetting en bestaat uit Mario De Koninck, Lode Demetter, Marleen Labbeke, Erwin Van de Mosselaer en Stef Vanpoucke, af en toe aangevuld met gastspelers. 

INSPIRATIE & SPEL: De Nonsens Alliantie

PRODUCTIE: 123 Comedy Club

REFERENTIES

Reeds jaren programmeert onze vzw maandelijks stand up comedy acts. Alle gekende namen waren de revue gepasseerd en we dachten eens nieuwe wegen in te slaan. Improvisatie theater met de Nonsens Alliantie werd geboekt. Het publiek wist niet goed wat te verwachten, maar na het optreden was iedereen unaniem overtuigd. Verfrissend, ongelofelijk knap en zeer verrassend waren veel gehoorde opmerkingen. Zowel voor ons als organisatie, als voor ons vast publiek een sprong in het duister. Wel een sprong die voor meer dan 100% is meegevallen!

- Guy De Vrij, De Singer, Rijkevorsel

De Nonsens Alliantie bracht een zeer amusante en vooral ook onderhoudende show die nooit verveelde. De acteurs stonden met veel enthousiasme op het podium en dat sloeg ook duidelijk over op de het publiek. Een publiek dat ook talrijk was opgekomen wat niet zo evident is bij de Intersoc avondanimatie. De betrokkenheid en de inbreng van de mensen in de zaal is groot alleen maar door de thema’s aan te brengen via briefjes of luidop roepen. De acteurs zelf zijn zelf heel vriendelijke en spontane mensen, zowel voor de show als erna. Dikke pluim. 

- Intersoc 2017, Zwitserland

We hebben genoten een schitterende, gevarieerde  voorstelling,op maat gemaakt voor ons publiek. Een ideale afsluiter na de ‘serieuze’ sprekers. We zijn meer dan tevreden, alleen maar positieve reacties gekregen.

Gemeente en OCMW Staden en Hooglede n.a.v. het VLO congres

Meer referenties vind je hier.

Schoolvoorstelling "Impro voor tieners"

De Nonsens Alliantie 

IMPRO VOOR TIENERS

Schoolvoorstelling

Het leven zoals het is op de middelbare school wordt hier op een wel heel aparte manier bekeken. De acteurs van De Nonsens Alliantie keren terug naar school en ontpoppen zich tot leerkrachten, leerlingen en ouders. Lessen biologie, geschiedenis, godsdienst, themaprojecten rond milieu, media, multiculturele samenleving maar ook speeltijd, pesten, schoolreizen of wat er echt gebeurt in de leraarskamer,… kunnen aan bod komen. Ze werpen er een heel eigen licht op en dat enkel met behulp van hun scherpe geest, radde tong en af en toe een gitaar. 

De Nonsens Alliantie staat garant voor een leuk uurtje instant theater met verbale, visuele, getekende en/of muzikale humor. De acteurs zijn niet alleen ervaren improvisatoren maar ook actief als stand-up comedian, cartoonist en/of schrijver voor televisie: finaleplaatsen 'Humo's Comedy Cup', cartoons in o.a. Metro, De Streekkrant en TeVe-Blad, redactie-en schrijfwerk voor o.a. 'De Rechtvaardige Rechters', 'Tegen De Sterren op', 'De Slimste Mens ter Wereld', 'Komen Eten' en Studio 100-series als 'Gert & Samson Zomerpret', 'Prinsessia', 'Lolly Lolbroek', 'Flin & Flo' en 'Kosmoo'.

De Nonsens Alliantie speelt in een wisselende bezetting en bestaat uit Mario De Koninck, Lode Demetter, Jan-Bart De Muelenaere, Marleen Labbeke, Erwin Van de Mosselaer en Stef Vanpoucke.

Geschikt voor 1ste, 2de en 3de graad middelbaar onderwijs.

Improvisatie & spel: De Nonsens Alliantie
Productie: 123 Comedy Club
Speelduur: 60 minuten
 

TESTIMONIAL

Bedankt voor de uitstekende voorstelling deze morgen. Het was een plezier om te zien hoe enthousiast de lln waren. Ook de collega’s gaven heel goed commentaar! Het was zeker een geslaagde dag. In de toekomst doen we heel graag nog eens een beroep op jullie. Dikke merci. - Pepijn Holvoet, Campus Rhizo Oost, Kortrijk

Meer testimonials vind je hier.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Waar:

Zaal Torrepoort
Poel 7, 9000 Gent

Wanneer: 16 mrt 2021
Aanvang: 20u00
Duur: 60 min
Info & tickets: Facebookpagina ACV Oost-Vlaanderen
Waar: Staminee De Living

Noordstraat 2 – bus 2
2220 Heist-op-den-Berg

Wanneer: 30 maart 2021
Aanvang: 20u30
Duur: 50 à 60 min 
Info & tickets: www.stamineedeliving.be
Waar: Sint-Jozefsinstituut Handel en Toerisme
Zilverstraat 26
8000 Brugge
Wanneer: 2 april 2021
Aanvang: 13u15 en 14u30
Duur: telkens 60 min
Info & tickets: privévoorstelling, geen tickets verkrijgbaar
Waar: De Knaap
Steenweg op Mol 3
2360 Oud-Turnhout
Wanneer: 22 april 2021
Aanvang: 20u00
Duur: 90 minuten
Info & tickets: www.kiwanisturnhout.be
A World of Comedy
Waar: Tent
Oude Veldstraat
9041 Oostakker 
Wanneer: 30 april 2021
Aanvang: 20u30
Duur: 120 minuten
Info & tickets: Tickets verkrijgbaar bij de leiding van Chiro Oostakker
A World of Comedy
Waar: Gazo
Gazometerstraat 5
3800 Sint-Truiden
Wanneer: 8 oktober 2021
Aanvang: 21u45
Duur: 65 minuten
Info & tickets: privévoorstelling, geen tickets verkrijgbaar

De Nonsens Alliantie brengt interactieve comedy en bestaat uit acteurs die samen meer 100 jaar impro-ervaring hebben. De acteurs hebben hun comedystrepen niet alleen met interactive comedy verdiend, maar ook als stand-up comedian, als cartoonist, als muzikant en/of als schrijver voor theater, radio en televisie. Een greep uit hun verwezenlijkingen: 

  • cartoons in o.a Metro, Teve-Blad en De Streekkrant.
  • finaleplaatsen in wedstrijden als Het Humorologie Concours, 123 Comedy Award en Humo's Comedy Cup.
  • grappen leveren voor De Raadkamer (Radio 2), De Rechtvaardige Rechters (Canvas), De Kazakkendraaiers (één), Tegen de sterren op (VTM), Familieraad (VTM),...
  • scripts schrijven voor Komen Eten (Vier), Studio 100 (Hallo K3, Prinsessia, Flin & Flo,...)
  • redactiewerk en publieksopwarming voor De Slimste Mens ter wereld (Vier), De 12de Man (één), Comedy Casino (Canvas), De Canvascrack (Canvas), 1 Jaar Gratis (één), De Rechtvaardige Rechters (Canvas), Beste Kijkers (VTM),...

Al bijna 20 jaar lang verrassen deze improvisatoren iedereen met originele oneliners, straffe sketches en leuke liedjes, ter plaatste verzonnen en volledig gebaseerd op suggesties van het publiek. Vergeet Onvoorziene Omstandigheden, Spelen met uw leven en De Lama’s, onthoud De Nonsens Alliantie!

De Nonsens Alliantie bestaat uit Stef Vanpoucke, Mario De Koninck, Erwin Van de Mosselaer, Jan-Bart De Muelenaere, Lode Demetter, Marleen Labbeke en Sharon Desmet

Meer info, foto's, referenties en testimonials op www.denonsensalliantie.be 

Show 15 okt 2019
Trailer

Beslagen spelers weven de onvoorziene omstandigheden die het publiek aanbrengt aan elkaar tot puike sketches met een originele invulling.
Het Nieuwsblad

Over impro van uit ons kot

 

Wij hebben genoten van het optreden.

FOD Financiën Kortijk

Hartelijk dank voor de fijne samenwerking! Jullie hebben mee nagedacht hoe we alsnog iets leuks online konden aanbieden.
KBC Antwerpen

Het was heel fijn samenwerken met De Nonsens Alliantie. SUPER hilarisch en oh zo toepasselijk.

Van bij de start kregen ze het publiek mee via chat. Wij hebben hen heel last minute geboekt voor onze online nieuwjaarsreceptie. Slechts 30 minuutjes omdat ons programma al vast lag. Eén ding is zeker: een volgende keer maken we er minstens een uur van :)

Lang geleden dat ik nog zo hardop moest lachen....

VDAB - Dienst Strategie

 

Een mooi optreden met verrassende wendingen, die een glimlach tovert op je gezicht. Iets waar we allemaal nood aan hebben in deze tijden. Spijtig genoeg niet in levende lijve, maar een online optreden met interactie van het publiek via chatfunctie, zorgde er toch voor dat de tijd snel vooruitging. Niets dan lovende reacties!

Projectmedewerker Dienst Sociale cohesie, Stad Mechelen

 

Impro van uit een streaminglocatie

 

Het was een heerlijk ontspannende avond en er werd heel wat afgelachen. We hebben hier enorm veel positieve reacties over gekregen.

Een waardig online alternatief.

Meetet – collectief landmeters en geoprofessionals

 

Supertoffe reacties van het publiek dat thuis kon genieten van drie mannen die zich volledig smeten, zich in het zweet werkten, origineel en scherp uit de hoek kwamen.

Zeker voor herhaling vatbaar!
CC Binder Puurs-Sint-Amands