Leden Login

De Nonsens Alliantie

DNA, De Nonsens Alliantie, DNA Impro Show, Improvisatie, Improvisatietheater
Vakgebieden: 
Avondvullende shows
Bedrijfsoptredens
Cabaret
Cartoon comedy
Comedy op maat
Comedy workshops
Comedy writers & redacteurs
Impro Comedy
Korte acts
Muzikale acts
Schoolvoorstellingen

Vind De Nonsens Alliantie op:

 
Schoolvoorstelling "Impro voor kinderen"

 

De Nonsens Alliantie
Impro voor kinderen

Schoolvoorstelling

Een leuke, luchtige impro show voor kinderen van 8 tot 12 jaar (en hun ouders en/of leerkrachten). Op een ongedwongen manier beslissen de kinderen mee waarover het gaat. Zo wordt op een speelse manier de fantasiewereld van kinderen vermengd met de grotemensenwereld. De Nonsens Alliantie creëert een nieuw universum met taal, beelden en muziek.

De Nonsens Alliantie kan ook voor elk vak of thema dat op lagere scholen aan bod komt een show op maat brengen. Improcomedytheater voor 2de en 3de graad lager onderwijs.

De Nonsens Alliantie brengt improcomedytheater en bestaat uit acteurs die samen bijna 100 jaar impro-ervaring hebben. De acteurs hebben hun comedystrepen niet alleen met impro verdiend, maar ook als stand-up comedian, als cartoonist, als muzikant en/of als schrijver voor theater, radio en televisie. Een greep uit hun verwezenlijkingen: 

 • cartoons in o.a Metro, Teve-Blad en De Streekkrant.
 • finalesplaatsen in wedstrijden als Het Humorologie Concours, 123 Comedy Award en Humo's Comedy Cup.
 • grappen leveren voor De Raadkamer (Radio 2), De Rechtvaardige Rechters (Canvas), De Kazakkendraaiers (één), Tegen de sterren op (VTM), Familieraad (VTM),...
 • scripts schrijven voor Komen Eten (Vier), Studio 100 (Hallo K3, Prinsessia, Flin & Flo,...)
 • redactiewerk en publieksopwarming voor De Slimste Mens ter wereld (Vier), De 12de Man (één), Comedy Casino (Canvas), De Canvascrack (Canvas), 1 Jaar Gratis (één), De Rechtvaardige Rechters (Canvas), Beste Kijkers (VTM),...

Al meer dan 15 jaar lang verrassen deze improvisatoren iedereen met originele oneliners, straffe sketches en leuke liedjes, ter plaatste verzonnen en volledig gebaseerd op suggesties van het publiek. Vergeet Onvoorziene Omstandigheden, Spelen met uw leven en De Lama’s, onthoud De Nonsens Alliantie!

De Nonsens Alliantie bestaat uit Stef Vanpoucke, Mario De Koninck, Erwin Van de Mosselaer, Jan-Bart De Muelenaere, Lode Demetter en Marleen Labbeke.

* * * * * * *
Speelduur: 60 minuten 
Inspiratie & spel: De Nonsens Alliantie
Productie: 123 Comedy Club

Korte act

De Nonsens Alliantie kan ook geboekt worden voor korte acts, dit kan solo of in combinatie met andere comedians.

Heeft u interesse in een korte act door De Nonsens Alliantie? Vul de prijsaanvraag zo volledig mogelijk in en wij bezorgen u geheel vrijblijvend een offerte. 

Optimale speelomstandigheden zijn een absolute vereiste voor een geslaagd optreden. Onze algemene speelvoorwaarden helpen u alvast een stap vooruit. Aarzel niet ons te contacteren indien bepaalde vereisten niet haalbaar zijn, wij zoeken samen met u graag naar een oplossing.

Klik hier voor de algemene speelwaarden.

Bedrijfsoptreden

De Nonsens Alliantie is de ideale act voor bedrijven, overheden, diensten, … Bij conferenties, personeelsfeesten, events,…overal is De Nonsens Alliantie inzetbaar.

Standaard act: 
De Nonsens Alliantie brengt een act gebaseerd op suggesties van het publiek.

Comedy op maat: 
Impro comedy rond een specifiek thema of onderwerp, voor een bepaalde doelgroep of in het kader van een speciaal evenement? Geen enkel probleem voor De Nonsens Alliantie. Een korte act of avondvullende show over milieubewust leven, integratie, composteren, badkamers, IT, arbeidsbemiddeling, gezondheidszorg, de bouwsector, veehouderij, banken & verzekeringen, wielrennen, cultureel erfgoed of de verschillen tussen Vlamingen en Nederlanders. De Nonsens Alliantie gaat elke uitdaging aan. U vraagt, zij spelen. Aan de hand van informatie over uw bedrijf, sector, event, product of dienstverlening en met de suggesties van het publiek zorgen zij voor onvergetelijke impro comedy!

Avondvullende show: 
De Nonsens Alliantie kan ook een volledige show brengen al dan niet op maat.

Heeft u interesse in een bedrijfsact door De Nonsens Alliantie? Vul de prijsaanvraag zo volledig mogelijk in en wij bezorgen u geheel vrijblijvend een offerte. 

Optimale speelomstandigheden zijn een absolute vereiste voor een geslaagd optreden. Onze algemene speelvoorwaarden helpen u alvast een stap vooruit. Aarzel niet ons te contacteren indien bepaalde vereisten binnen uw bedrijf niet haalbaar zijn, wij zoeken samen met u graag naar een oplossing.

Klik hier voor de algemene speelwaarden.

REFERENTIES

Na een jaar van hard werken eens goed ontspannen was het motto van ons personeelsfeest. Daar zijn Stef, Lode en Erwin van De Nonsens Alliantie met glans in geslaagd. Met impro weet je natuurlijk nooit waaraan je je kunt verwachten en hoe je publiek het zal smaken. Maar iedereen was direct mee en gelachen hebben we, wees daar maar zeker van. De toon was gezet en het animo heeft voor de rest van de avond aangehouden. Iedereen enthousiast. Missie geslaagd!

- Viviane Gysen, Radio Holland Belgium

Meer referenties vind je hier.

Impro Comedy

DE NONSENS ALLIANTIE

Improvisatietheater

Al meer dan 15 jaar lang verrast De Nonsens Alliantie iedereen met impro comedy van de bovenste plank. De acteurs zijn niet alleen ervaren improvisatoren maar ook actief als stand-up comedian, cartoonist, muzikant en/of schrijver voor radio, televisie en theater: finaleplaatsen Humo’s Comedy Cup, cartoons in o.a. Metro, De Streekkrant en TévéBlad, redactie –en schrijfwerk voor o.a. De Rechtvaardige Rechters, De Kazakkendraaiers, De Raadkamer, Tegen De Sterren Op, De Slimste Mens ter Wereld, Familieraad, Komen Eten en Studio 100-series als Gert & Samson Zomerpret, Prinsessia, Lolly Lolbroek en Kosmoo.

De Nonsens Alliantie speelt in een wisselende bezetting en bestaat uit Mario De Koninck, Lode Demetter, Jan-Bart De Muelenaere, Marleen Labbeke, Erwin Van de Mosselaer en Stef Vanpoucke.

Impro comedy is geschikt voor alle leeftijden en leent zich voor talloze gelegenheden: van groots opgezette publieke optredens of fundraising, over buurtfeesten en huiskameroptredens tot shows in jeugdhuizen, scholen en verzorgcentra, voor verenigingen of tijdens prijsuitreikingen, bedankavonden voor vrijwilligers en allerhande events. Ook impro comedy op maat rond een specifiek thema of voor een bepaalde doelgroep is geen enkel probleem voor De Nonsens Alliantie.

Improviseren kan je ook leren. In de introductieworkshop Improviseren op 123 onthult een speler van De Nonsens Alliantie de geheimen van improvisatietheater. Je leert er niet alleen hoe je samen leuke scènes en personages uit het niets kunt toveren maar ook hoe je creatiever, positiever en meer zelfzeker door het leven kunt gaan. Ook ideaal als teambuildingactiviteit voor verenigingen, bedrijven en gemeentepersoneel.

 

INSPIRATIE & SPEL: De Nonsens Alliantie

PRODUCTIE: 123 Comedy Club

REFERENTIES

Reeds jaren programmeert onze vzw maandelijks stand up comedy acts. Alle gekende namen waren de revue gepasseerd en we dachten eens nieuwe wegen in te slaan. Improvisatie theater met de Nonsens Alliantie werd geboekt. Het publiek wist niet goed wat te verwachten, maar na het optreden was iedereen unaniem overtuigd. Verfrissend, ongelofelijk knap en zeer verrassend waren veel gehoorde opmerkingen. Zowel voor ons als organisatie, als voor ons vast publiek een sprong in het duister. Wel een sprong die voor meer dan 100% is meegevallen!

- Guy De Vrij, De Singer, Rijkevorsel

De Nonsens Alliantie bracht een zeer amusante en vooral ook onderhoudende show die nooit verveelde. De acteurs stonden met veel enthousiasme op het podium en dat sloeg ook duidelijk over op de het publiek. Een publiek dat ook talrijk was opgekomen wat niet zo evident is bij de Intersoc avondanimatie. De betrokkenheid en de inbreng van de mensen in de zaal is groot alleen maar door de thema’s aan te brengen via briefjes of luidop roepen. De acteurs zelf zijn zelf heel vriendelijke en spontane mensen, zowel voor de show als erna. Dikke pluim. 

- Intersoc 2017, Zwitserland

We hebben genoten een schitterende, gevarieerde  voorstelling,op maat gemaakt voor ons publiek. Een ideale afsluiter na de ‘serieuze’ sprekers. We zijn meer dan tevreden, alleen maar positieve reacties gekregen.

Gemeente en OCMW Staden en Hooglede n.a.v. het VLO congres

Meer referenties vind je hier.

Schoolvoorstelling "Impro voor tieners"

De Nonsens Alliantie 

Impro voor tieners

Schoolvoorstelling

Het leven zoals het is op de middelbare school op een wel heel bijzondere manier bekeken. De acteurs van De Nonsens Alliantie keren terug naar school en ontpoppen zich tot leerkrachten, leerlingen en ouders. Lessen biologie, geschiedenis, godsdienst, themaprojecten rond milieu, media, multiculturele samenleving maar ook speeltijd, pesten, schoolreizen of wat er echt gebeurt in de leraarskamer,… kunnen aan bod komen. Ze werpen er een heel eigen licht op en dat enkel met behulp van hun scherpe geest, radde tong en af en toe een gitaar. Volledig ter plaatse verzonnen en gebaseerd op suggesties van de leerlingen, leerkrachten en de school. 

De Nonsens Alliantie kan voor elk vak of thema dat op middelbare scholen aan bod komt een improcomedytheatershow op maat brengen. Geschikt voor 1ste, 2de en 3de graad middelbaar onderwijs.

De Nonsens Alliantie brengt improcomedytheater en bestaat uit acteurs die samen bijna 100 jaar impro-ervaring hebben. De acteurs hebben hun comedystrepen niet alleen met impro verdiend, maar ook als stand-up comedian, als cartoonist, als muzikant en/of als schrijver voor theater, radio en televisie. Een greep uit hun verwezenlijkingen: 

 • cartoons in o.a Metro, Teve-Blad en De Streekkrant.
 • finalesplaatsen in wedstrijden als Het Humorologie Concours, 123 Comedy Award en Humo's Comedy Cup.
 • grappen leveren voor De Raadkamer (Radio 2), De Rechtvaardige Rechters (Canvas), De Kazakkendraaiers (één), Tegen de sterren op (VTM), Familieraad (VTM),...
 • scripts schrijven voor Komen Eten (Vier), Studio 100 (Hallo K3, Prinsessia, Flin & Flo,...)
 • redactiewerk en publieksopwarming voor De Slimste Mens ter wereld (Vier), De 12de Man (één), Comedy Casino (Canvas), De Canvascrack (Canvas), 1 Jaar Gratis (één), De Rechtvaardige Rechters (Canvas), Beste Kijkers (VTM),...

Al meer dan 15 jaar lang verrassen deze improvisatoren iedereen met originele oneliners, straffe sketches en leuke liedjes, ter plaatste verzonnen en volledig gebaseerd op suggesties van het publiek. Vergeet Onvoorziene Omstandigheden, Spelen met uw leven en De Lama’s, onthoud De Nonsens Alliantie!

Met afwisselend Mario De Koninck, Stef Vanpoucke, Erwin Van de Mosselaer, Jan-Bart De Muelenaere, Lode Demetter en Marleen Labbeke.

* * * * * * *
Speelduur: 60 minuten 
Inspiratie & spel: De Nonsens Alliantie 
Productie: 123 Comedy Club

REFERENTIES

Bedankt voor de uitstekende voorstelling deze morgen. Het was een plezier om te zien hoe enthousiast de lln waren. Ook de collega’s gaven heel goed commentaar! Het was zeker een geslaagde dag. In de toekomst doen we heel graag nog eens een beroep op jullie. Dikke merci.

- Pepijn Holvoet, Campus Rhizo Oost, Kortrijk

Meer referenties vind je hier.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Waar:

Kapittel
Ooievaarstraat 33
8940 Wervik

Wanneer:

maandag 29 januari 2018

Aanvang:

20u30 (Deuren 19u00)

Duur: 80 min.
Info & tickets:

http://www.kapittel1755.be/home/humoropmaandag/

Waar:

GO! Atheneum E. Hiel
Charles Gilisquetlaan 34
​1030 Schaarbeek

Wanneer:

woensdag 31 januari 2018

Aanvang:

13u30 - 15u00

Duur: 90 min.
Info & tickets:  
Waar:

GO! Technisch Atheneum Zavelenberg
Oscar Ruelensplein 13
1082 Sint-Agatha Berchem

Wanneer:

woensdag 7 februari 2018

Aanvang:

13u30 - 15u00

Duur: 90 min.
Info & tickets:  
Waar:

GO! Technisch Atheneum Zavelenberg
Oscar Ruelensplein 13
1082 Sint-Agatha Berchem

Wanneer:

woensdag 21 februari 2018

Aanvang:

13u30 - 15u00

Duur: 90 min.
Info & tickets:  
Waar:

CC De Wissel
Oude Bruggestraat 13
8750 Wingene

Wanneer:

donderdag 22 februari 2018

Aanvang: VM: 10u00
NM: 14u00
Duur: 60 min.
Info & tickets:

Schoolvoorstelling, geen tickets verkrijgbaar.

Waar:

GC De Plak
Servaasplein 14-15
3590 Diepenbeek

Wanneer:

maandag 26 februari 2018

Aanvang: NM: 13u30
Duur: 60 min.
Info & tickets: Schoolvoorstelling, geen tickets verkrijgbaar.
Waar:

GC De Bussel
Haachtsebaan 54
3140 Keerbergen

Wanneer:

dinsdag 27 februari 2018

Aanvang: VM: 11u15
NM: 13u45
Duur: 60 min.
Info & tickets:

Schoolvoorstelling, geen tickets verkrijgbaar.

Waar:

GO! Technisch Atheneum Zavelenberg
Oscar Ruelensplein 13
1082 Sint-Agatha Berchem

Wanneer:

woensdag 28 februari 2018

Aanvang:

13u30 - 15u00

Duur: 90 min.
Info & tickets:  
Waar:

GO! Technisch Atheneum Zavelenberg
Oscar Ruelensplein 13
1082 Sint-Agatha Berchem

Wanneer:

woensdag 7 maart 2018

Aanvang:

13u30 - 15u00

Duur: 90 min.
Info & tickets:  
Waar:

GO! Technisch Atheneum
Léon Theodorstraat 80
1090 Jette

Wanneer:

woensdag 14 maart 2018

Aanvang:

13u30 - 15u00

Duur: 90 min.
Info & tickets:  
Waar:

GO! Technisch Atheneum
Léon Theodorstraat 80
1090 Jette

Wanneer:

woensdag 21 maart 2018

Aanvang:

13u30 - 15u00

Duur: 90 min.
Info & tickets:  
Waar:

De Krekke
Sint Lambertusstraat 29
2260 Westerlo

Wanneer:

vrijdag 30 maart 2018

Aanvang: VM: 09u00
VM: 10u30
Duur: 60 min.
Info & tickets: Schoolvoorstelling, geen tickets verkrijgbaar
Waar:

Sint-Jozefsinstituut Handel en Toerisme
Zilverstraat 26
8000 Brugge

Wanneer:

vrijdag 30 maart 2018

Aanvang: NM: 13u15
Duur: 60 min.
Info & tickets: Schoolvoorstelling, geen tickets verkrijgbaar
Waar:

GO! Technisch Atheneum
Léon Theodorstraat 80
1090 Jette

Wanneer:

woensdag 18 april 2018

Aanvang:

13u30 - 15u00

Duur: 90 min.
Info & tickets:  
Waar:

GO! Technisch Atheneum
Léon Theodorstraat 80
1090 Jette

Wanneer:

woensdag 25 april 2018

Aanvang:

13u30 - 15u00

Duur: 90 min.
Info & tickets:  
Waar:

GO! For Business
Toverfluitstraat 21
1080 Sint-Jans-Molenbeek

Wanneer:

woensdag 3 oktober 2018

Aanvang:

13u30 - 15u00

Duur: 90 min.
Info & tickets:  
Waar:

GO! For Business
Toverfluitstraat 21
1080 Sint-Jans-Molenbeek

Wanneer:

woensdag 10 oktober 2018

Aanvang:

13u30 - 15u00

Duur: 90 min.
Info & tickets:  
Waar:

GO! For Business
Toverfluitstraat 21
1080 Sint-Jans-Molenbeek

Wanneer:

woensdag 17 oktober 2018

Aanvang:

13u30 - 15u00

Duur: 90 min.
Info & tickets:  
Waar:

GO! For Business
Toverfluitstraat 21
1080 Sint-Jans-Molenbeek

Wanneer:

woensdag 24 oktober 2018

Aanvang:

13u30 - 15u00

Duur: 90 min.
Info & tickets:  

De Nonsens Alliantie brengt improcomedytheater en bestaat uit acteurs die samen bijna 100 jaar impro-ervaring hebben. De acteurs hebben hun comedystrepen niet alleen met impro verdiend, maar ook als stand-up comedian, als cartoonist, als muzikant en/of als schrijver voor theater, radio en televisie. Een greep uit hun verwezenlijkingen: 

 • cartoons in o.a Metro, Teve-Blad en De Streekkrant.
 • finaleplaatsen in wedstrijden als Het Humorologie Concours, 123 Comedy Award en Humo's Comedy Cup.
 • grappen leveren voor De Raadkamer (Radio 2), De Rechtvaardige Rechters (Canvas), De Kazakkendraaiers (één), Tegen de sterren op (VTM), Familieraad (VTM),...
 • scripts schrijven voor Komen Eten (Vier), Studio 100 (Hallo K3, Prinsessia, Flin & Flo,...)
 • redactiewerk en publieksopwarming voor De Slimste Mens ter wereld (Vier), De 12de Man (één), Comedy Casino (Canvas), De Canvascrack (Canvas), 1 Jaar Gratis (één), De Rechtvaardige Rechters (Canvas), Beste Kijkers (VTM),...

Al meer dan 15 jaar lang verrassen deze improvisatoren iedereen met originele oneliners, straffe sketches en leuke liedjes, ter plaatste verzonnen en volledig gebaseerd op suggesties van het publiek. Vergeet Onvoorziene Omstandigheden, Spelen met uw leven en De Lama’s, onthoud De Nonsens Alliantie!

De Nonsens Alliantie bestaat uit Stef Vanpoucke, Mario De Koninck, Erwin Van de Mosselaer, Jan-Bart De Muelenaere, Lode Demetter en Marleen Labbeke.

Meer info, foto's, referenties en testimonials op www.denonsensalliantie.be 

Beslagen spelers weven de onvoorziene omstandigheden die het publiek aanbrengt aan elkaar tot puike sketches met een originele invulling.
(Het Nieuwsblad)