Het organiseren van een succesvol comedyevent

Bij het organiseren van een comedyevent komt heel wat kijken. Als organisator dien je met vele zaken rekening te houden. Zo zijn bepaalde stoorzenders vaak nefast voor de ambiance. In wat volgt geven we enkele tips mee voor het organiseren van een geslaagd comedyevent. Er is namelijk niets grappig aan een slecht georganiseerd comedyevent.

Haal het beste uit de voorstelling en zorg voor een zaal vol blije comedyfans. 

 

De juiste locatie

De juiste locatie kiezen is zeer belangrijk voor een geslaagd evenement. Je wil immers graag dat jouw eventbezoekers een fijne avond beleven. Alles start bij een goede zaalindeling. Je kan kiezen voor een klassieke theater opstelling met stoelen op rijen of een cabarettheater met tafeltjes. Zorg er wel steeds voor dat jouw eventbezoekers zo dicht mogelijk bij het podium zitten. Zo bevorder je de interactie tussen de het publiek en de artiest. Slaag je er toch niet in het evenement uit te verkopen? Plaats dan in de zaal tafeltjes zoals in een cabarettheater. Zo lijkt de zaal voller en gezelliger.

Licht uit, spots aan

De ideale ruimte voor comedy moet volledig verduisterd en afgesloten zijn van de buitenwereld. Een publiek dat elkaar ziet, lacht minder. Vergeet zeker niet de artiesten in de spotlight te zetten. Dat mag je best letterlijk nemen. Zo wordt de aandacht van het publiek meer naar de artiest getrokken. Het is belangrijk dat de eventbezoekers de artiest goed ziet. Voorzie om die reden ook steeds een podium. Een een neutrale achtergrond, bij voorkeur een donkere backdrop, is altijd mooi meegenomen. Let er zeker op dat het gebruikte materiaal  niet reflecteert. Dat zou het publiek onnodig kunnen belichten.

Het comedyevent

Het publiek moet voor 100% gefocust zijn op de voorstelling. Naast het gelach van jouw eventbezoekers dient het verder stil te zijn in  de zaal. Denk daarom goed na over mogelijk stoorzenders. Sluit zeker de bar, zet informatieschermen uit en vraag het publiek hun gsmtoestel uit te schakelen.

Vergeet de backstage niet

Jouw eventbezoekers verdienen alle aandacht, maar vergeet ook zeker niet de artiesten gastvrij te ontvangen. Voorzie een afgesloten backstage waar de artiesten zich kunnen voorbereiden en omkleden. Zorg er ook voor dat er drinken en snacks aanwezig zijn. Een gastheer is zeker geen overbodige luxe. Zo is er steeds een aanspreekpunt voor de artiesten bij vragen.