Bert Kruismans

Bert Kruismans
Vakgebieden: 
Bedrijfsoptredens
Comedy op maat
Engelstalige Comedy
Franstalige comedy
Korte acts
MC’s
Online Comedy
Presentatoren/moderatoren
Stand-up comedy

Vind Bert Kruismans op:

 
Korte act

Bert Kruismans kan ook geboekt worden voor korte acts, dit kan solo of in combinatie met andere comedians.

Heeft u interesse in een korte act door Bert? Vul de prijsaanvraag zo volledig mogelijk in en wij bezorgen u geheel vrijblijvend een offerte. 

Optimale speelomstandigheden zijn een absolute vereiste voor een geslaagd optreden. Onze algemene speelvoorwaarden helpen u alvast een stap vooruit. Aarzel niet ons te contacteren indien bepaalde vereisten niet haalbaar zijn, wij zoeken samen met u graag naar een oplossing.

Klik hier voor de algemene speelwaarden.

Bedrijfsoptreden

Bert Kruismans speelt regelmatig voor bedrijven, overheden, diensten,... Dit zijn de mogelijkheden:

Anderstalige acts:
Engelse act: Welcome to a strange country, called Belgium.  Hier brengt Bert een leuke comedy act over de feiten en weetjes van België.  Het is een interessante kennismaking voor buitenlanders, maar ook voor ons Belgen die vaak hun eigen kleine landje niet kennen. Toch zeker niet het andere landsdeel.
Franstalige act: Bert kan evengoed grappig zijn in het Frans als in het Nederlands, dat bewijst hij met zijn show van 2011; La Flandre pour les Nuls.
 

Standaard act: 
Bert brengt een act waarbij hij zelf beslist waarover hij het heeft.

Heeft u interesse in een bedrijfsact door Bert Kruismans? Vul de prijsaanvraag zo volledig mogelijk in en wij bezorgen u geheel vrijblijvend een offerte. 

Optimale speelomstandigheden zijn een absolute vereiste voor een geslaagd optreden. Onze algemene speelvoorwaarden helpen u alvast een stap vooruit. Aarzel niet ons te contacteren indien bepaalde vereisten binnen uw bedrijf niet haalbaar zijn, wij zoeken samen met u graag naar een oplossing

Klik hier voor de algemene speelwaarden.

REFERENTIES

Het optreden van Bert Kruismans was een succes. Wat me het meest intrigeerde is hoe hij inspeelde op de reacties uit het publiek. Bert zelf is een innemend persoon, dus het was aangenaam om hem te ontmoeten.

- Julie Van Vyve, Kinepolis Hasselt

 

Bert behoort al 20 jaar tot de top van stand-up comedy in Vlaanderen. Bert is gespecialiseerd in de actualiteit. Dat bewees hij keer op keer bij "De Rechtvaardige Rechters" en "Het Reyerscomplex". Zijn actuele kennis leverde hem in 2004 de titel van “Slimste mens ter wereld” en in 2011 de titel van "Allerslimste mens ter wereld" op. 

Bert is tweevoudig finalist Humo's Comedy Cup en schitterde meermaals in De Bovenste Plank en Comedy Casino. Hij toert met zijn shows in Vlaanderen, Wallonië en Nederland. Hij is ondertussen bekend van radio & tv in heel België. Hij treedt ondertussen ook vaker op in het Engels.

BIO NL

humorist / jurist / columnist / radio- en televisiemens / auteur / presentator /  beergeek / tuinier (als het echt moet)

Bert begon zijn carrière  als redacteur en presentator bij Studio Brussel, Donna en de VRT-Nachtradio. Hij werkte in het verleden als redacteur, scenarist en producer van tv-programma’s.

Hij schreef theaterteksten voor Els De Schepper en An Nelissen.

Als standupcomedian behoort hij tot de absolute top van Vlaanderen. In ’97 stond hij mee aan de wieg van ‘The Comedy Circus’, het allereerste Vlaamse standupcomedy-collectief. 5 jaar lang dook hij overal op in Vlaanderen en Nederland met het gezelschap ‘Bonjour Micro’. Het leverde hem de ‘Lunatic Standup Comedy Award’ op in 98 en een finaleplaats in Humo’s Comedy Cup in 99 en in 2000.

Vanaf 2002 maakte hij twee jaar lang het land onveilig met zijn eerste onemanshow ‘Kruismans vraagt zich af’.

In 2004 was er de opvolger ‘België voor Beginners’. 160 theatervoorstellingen, 60.000 toeschouwers, 2 radio-uitzendingen op Radio 1, 2 tv-uitzendingen op Canvas, een boek én een dvd. Noem het gerust een multimediaal project.

In 2007 was er de derde onemanshow ‘Wereldberoemd in Vlaanderen’. De publicatie van het boek met dezelfde titel leverde hem heel wat perscommentaren en een proces op. (Dat hij glansrijk heeft gewonnen.) Later volgden, zonder proces, de shows ‘Ratrace’, ‘Geen Gezeik Iedereen Rijk’, ‘Café ‘Kruismans’, ‘Het Was Maar Om Te Lachen' en ‘De Blote Belg'.

In 2009 schreef Bert Belgische geschiedenis. Hij was de eerste Vlaamse humorist die de taalgrens overstak met een Franstalige show ‘La Flandre pour les nuls’. Een eerste voorstelling was goed voor de Prix des Cafés-théâtres’ op het Festival International du Rire de Rochefort.  De voorstelling toerde 3 jaar lang, werd meerdere malen uitgezonden door de RTBF. De honderdste voorstelling in het Koninklijk Circus kwam op dvd terecht.

In het voorjaar van 2010 volgde een gloednieuwe versie van ‘België voor Beginners’, exclusief te bekijken in Nederland.

In 2013 volgde ‘Vaderland’, waarvan ook een Franstalige versie ‘La Bertitude des choses’ het daglicht zag.

Samen met Peter Perceval schreef hij de boeken ‘België voor Beginnelingen’ en ‘Wereldberoemd in Vlaanderen’. In 2011 verscheen het tweetalige boek ‘Foert Non Dì Dju, Kroniek van de langste regeringscrisis in de  geschiedenis’, met teksten van Bert en tekeningen van de Luikse cartoonist Pierre Kroll. In 2012 volgde Foert Non Dì Dju, deel 2.

In 2013 zag ‘Meneer de Notaris’ het daglicht, een boek waarin jurist Bert Kruismans de verhalen bundelde van de Belgische notarissen van de jaren 50 tot nu. Het boek werd meteen een bestseller. In 2015 volgde de tegenfeitelijke geschiedenis ‘Ons 200 Jarige Koninkrijk. De Waarheid Over België en Nederland’.  Twee jaar later was er ‘De Blote Belg. Ons Land Ontcijferd’.

Op Radio 1 leverde Bert z’n vlijmscherpe analyses in ‘De Nieuwe Wereld’ en maakte hij drie jaar lang samen met Fritz Vandenheuvel ‘Het Reyerscomplex’. Op Radio 2 schoof hij mee aan tafel in De Raadkamer, ‘De Zoete Inval’ en ‘De Rechtvaardige Rechters’ en presenteerde hij het zomerprogramma ‘Vlaanderen voor Beginners’.  Bij de RTBF duikt hij sinds 2010 op als columnist in Matin Première en ‘Un Samedi d’Enfer’ op de radiozender La Première. Een aantal van deze columns werd ook uitgezonden op de Franse radiozender France Inter.

Bert schreef de voorbije jaren columns en reportages voor De Morgen, De Standaard, De Juristenkrant, Notarius, Radio 1, Radio 2, Bier Grand Cru en Libelle.

Als professor doctor Bert Kruismans had hij het laatste woord in het debatprogramma ‘Polspoel en Desmet’ op VTM. Bij de Vlaamse tv-kijker staat hij vooral bekend als de allerslimste mens ter wereld. Zeven jaar lang was hij ook een vaste waarde in ‘De Rechtvaardige Rechters’ op Canvas.  Voor Arte Belgique fungeerde hij als een stem uit Vlaanderen in het cultuurprogramma ‘50 degrés nord’.

In 2012 verscheen Bert als eerste Vlaamse presentator op de RTBF-televisie sinds 30 jaar. Hij presenteerde samen met Luikenaar Pierre Theunis de Franstalige versie van het VRT-bierprogramma ‘Tournée Générale’, te zien op La Une en TV5 Monde. Dat leverde hem een gastpresentatie op aan de zijde van Jaimie Oliver in The Food Fight Club op het Britse Channel Four. In oktober 2013 zag ‘Tournée Générale seizoen 2’ het daglicht.

BIO FR

humoriste, écrivain, présentateur, chroniqueur et jardinier ! (Si c’est vraiment nécessaire.)

Bert est connu comme chroniqueur, présentateur et poseur à la radio et à la télé flamande. Il a écrit des chroniques pour la Radio 1 et la Radio 2 de la VRT, la revue Libelle et le journal De Morgen. De 2004 à 2006, il passait en revue l’actualité dans ‘Het Reyerscomplex’, son programme sur Radio 1.

En 1997 il était un des pionniers à introduire en Flandre le standup. Les dernières années il était en tournée éternelle en Flandre et aux Pays-Bas avec des spectacles solo comme entre autres ‘Kruismans vraagt zich af’ (‘Kruismans se demande’), ‘Ratrace’,  ‘België voor Beginners’ (‘La Belgique pour débutants’; lisez aussi le bouquin) et ‘Wereldberoemd in Vlaanderen’ (‘Mondialement connu en Flandre’; oui, lisez aussi le bouquin) qui ont été diffusés à la VRT.

Bert présentait aussi son premier spectacle francophone ‘La Flandre pour les nuls’!  Une première représentation rapportait le Prix des Cafés-théâtres au Festival International du Rire de Rochefort, 2009. La première officielle démarrait en décembre 2009 avec 13 représentations complètes à Watermael-Boitsfort! La centième était enregistrée dans le Cirque Royal avec des invités sur scène comme Bruno Coppens, les Frères Taloche et Richard Ruben.

A partir de 2008 il émerge parfois comme collaborateur intérimaire chez Les Nouvelles de l’Espace. Avec ses chroniqueurs wallons, bruxellois et flamand, Les Nouvelles deviennent le cabaret le plus représentatif de l’humour belge. Bert Kruismans passera l’actualité à la moulinette en compagnie de Hugues Dayez, Dominique Watrin, Jean-Louis Leclercq etc.

Auprès des téléspectateurs flamands Bert est connu comme le professeur d’ analyses très diverses dans ‘Polspoel & Desmet”, le programme politique de la VTM, et surtout comme l’ homme le plus malin du monde (ceci n’est pas une blague) sur la Eén et l’homme à la moustache du ‘Rechtvaardige Rechters’ sur Canvas.

En 2010 il  donnait des regards sur la Flandre dans ‘50 degrés nord‘ de Arte Belgique.  Depuis 2010 également, il sert chaque lundi à 7h40 ses cafés serrés dans Matin Première, à la Première de la RTBF. Certaines chroniques étaient rediffusées sur France Inter.

En 2011 il publiait, ensemble avec le célèbre caricaturiste Pierre Kroll, le livre Foert Non Dì Dju, une chronique de la crise gouvernementale la plus longue de l’Histoire. Début 2012 sortait Foert Non Dì Dju, tôme 2.