Piet De Praitere

Vakgebieden: 
Stand-up comedy

Vind Piet De Praitere op:

 
Ik ruik naar Oostende

- Ik ruik naar Oostende -

Welkom in jouw dag.

Blij dat je er bent.

Ik zal je niet teleurstellen.

Je hebt ervoor gekozen om jouw dag af te sluiten

met een voorstelling van Piet De Praitere.

Straffe keuze. Juiste keuze ook.

Ik ben het voedsel voor je verhongerd brein.

 

Ik ruik naar Oostende gaat over de drang naar verandering. Jezelf heruitvinden en toch dezelfde blijven. Over oud worden en jong blijven. Over verhuizen, garnalen, jodium, woke, inflatie, manipulatie, masturbatie, isolatie, premies, amfibistische transseksuelen, nog meer garnalen en nog meer woke. Nu is alles duidelijk, niks is nog duidelijk. Het zijn rare tijden, moeilijke tijden, woelige tijden. Het zijn gewoon maar tijden. Het leven begint als je er klaar voor bent.

The best of the best - Try out

2024! Een jaar van grote betekenis voor Piet De Praitere. Dit jaar markeert zijn dertigjarig jubileum als stand-upcomidian. Een mijnpaal waar hij trots op is. 2024 is een jaar van reflextie, waarin hij terugkijkt op een carrière vol memorabele momenten. Maar het is ook een tijd van vooruitkijken. Er komt een grootschalige tournee, zowel in intieme zalen als grote theaters. Deze toernee zal lopen tot eind 2026. Het belooft een spectaculaire reis waar hij zijn allerbeste materiaal op het podium zal brengen.   

Een terugblik in het verleden en een blik in de toekomst. In de zomer staat er een eerste grote verassing te wachten en eind 2024 verschijnt er een nieuw boek. 

 

Het absolute optimale ongeëvenaarde excellente sublieme allerbeste van Piet De Praitere.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Waar: Parochiezaal centrum Zwevegem-Knokke
Orveiestraat 1
8550 Zwevegem
Wanneer: 12 oktober 2024
Aanvang: 20.00u
Duur: 60 minuten
Info & tickets: Facebook, feestcomité zwevegem knokke
Waar: De Zulle
Botestraat 98
9032 Gent (Wondelgem)
Wanneer: zondag 26 januari 2025
Aanvang: 11.00 u
Duur: 60 minuten
Info & tickets:  Er komt een online 
ticket verkoop.

Piet De Praitere is schrijver,acteur en stand-up comedian. Een fabuleuze verteller met een absurde stijl vol gratie en vaardigheid. Onvoorspelbaar en gracieus. Een rasechte performer en oude zak die momenteel zijn tweede jeugd beleeft.

Elke generatie heeft afwijkende performers die niet in een hokje te plaatsen zijn. Piet De Praitere is zo iemand. Na zijn theateropleiding stond hij mee aan de wieg van de Vlaamse comedy. Hierdoor komt hij terecht bij Studio Kafka, een humoristisch radioprogramma op Studio Brussel, waarin hij samenwerkte met onder meer Kamagurka. Uit dit programma ontstond zijn eerste typetje Etienne met het open verhemelte. Daarna volgen een tiental avondvullende soloshows.

Als acteur vertolkte Piet verschillende rollen in films en TV-series zoals Bevergem, De Twaalf, Onder vuur, Nonkels, Chantal, …..

'In zijn branche van de amusementswereld is de ongeregelde Piet De Praitere stukken grappiger dan gemiddeld' (RV - Humo)

Piet De Praitere
Piet De Praitere
Piet De Praitere
Piet De Praitere
Piet De Praitere
Piet De Praitere