De Nonsens Alliantie

DNA, De Nonsens Alliantie, DNA Impro Show, Improvisatie, Improvisatietheater
Vakgebieden: 
Avondvullende shows
Bedrijfsoptredens
Cabaret
Cartoon comedy
Comedy op maat
Comedy workshops
Comedy writers & redacteurs
Huiskamervoorstelling
Impro Comedy
Korte acts
Muzikale acts
Online Comedy
Schoolvoorstellingen

Vind De Nonsens Alliantie op:

 
Workshop Impro

WORKSHOPS 

In de introductieworkshop 'Improviseren op 123' onthult De Nonsens Alliantie de geheimen van improvisatietheater. Je leert er niet alleen hoe je samen leuke scènes en personages uit het niets kunt toveren maar ook hoe je creatiever, positiever en meer zelfzeker door het leven kunt gaan. Ook ideaal als teambuildingsactiviteit voor leerkrachten/leerlingen/personeel/vereningingen...

 

Schoolvoorstelling "Impro voor kinderen"

De Nonsens Alliantie - Improvisatietheater

IMPRO VOOR KINDEREN

Een leuke, luchtige improshow voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Op een ongedwongen manier beslissen de kinderen mee waarover het gaat. Zo wordt op een speelse manier de fantasiewereld van kinderen vermengd met de grotemensenwereld. De Nonsens Alliantie creëert een nieuw universum met taal, beelden en/of muziek.

De Nonsens Alliantie staat garant voor een leuk uurtje instant theater met verbale, visuele, getekende en/of muzikale humor. De acteurs zijn niet alleen ervaren improvisatoren maar ook actief als stand-up comedian, cartoonist en/of schrijver voor televisie: finaleplaatsen 'Humo's Comedy Cup', cartoons in o.a. Metro, De Streekkrant en TeVe-Blad, redactie -en schrijfwerk voor o.a. 'De Rechtvaardige Rechters', 'Tegen De Sterren op', 'De Slimste Mens ter Wereld', 'Komen Eten' en Studio 100-series als 'Gert & Samson Zomerpret', 'Prinsessia', 'Lolly Lolbroek', 'Flin & Flo' en 'Kosmoo'.

De Nonsens Alliantie speelt in een wisselende bezetting en bestaat uit Mario De Koninck, Lode Demetter, Marleen Labbeke, Erwin Van de Mosselaer en Stef Vanpoucke, af en toe aangevuld met gastspelers.

Geschikt voor 2de en 3de graad lagere school.

Improvisatie & spel: De Nonsens Alliantie
Productie: 123 Comedy Club
Speelduur: 60 minuten

TESTIMONIAL

Bedankt voor de uitstekende voorstelling deze morgen. Het was een plezier om te zien hoe enthousiast de lln waren. Ook de collega’s gaven heel goed commentaar! Het was zeker een geslaagde dag. In de toekomst doen we heel graag nog eens een beroep op jullie. Dikke merci. - Pepijn Holvoet, Campus Rhizo Oost, Kortrijk

Meer testimonials vind je hier.

Korte act

De Nonsens Alliantie kan ook geboekt worden voor korte acts, dit kan solo of in combinatie met andere comedians.

Heeft u interesse in een korte act door De Nonsens Alliantie? Vul de prijsaanvraag zo volledig mogelijk in en wij bezorgen u geheel vrijblijvend een offerte. 

Optimale speelomstandigheden zijn een absolute vereiste voor een geslaagd optreden. Onze algemene speelvoorwaarden helpen u alvast een stap vooruit. Aarzel niet ons te contacteren indien bepaalde vereisten niet haalbaar zijn, wij zoeken samen met u graag naar een oplossing.

Klik hier voor de algemene speelwaarden.

Bedrijfsoptreden

De Nonsens Alliantie is de ideale act voor bedrijven, overheden, diensten, … Bij conferenties, personeelsfeesten, events,…overal is De Nonsens Alliantie inzetbaar.

Standaard act: 
De Nonsens Alliantie brengt een act gebaseerd op suggesties van het publiek.

Comedy op maat: 
Impro comedy rond een specifiek thema of onderwerp, voor een bepaalde doelgroep of in het kader van een speciaal evenement? Geen enkel probleem voor De Nonsens Alliantie. Een korte act of avondvullende show over milieubewust leven, integratie, composteren, badkamers, IT, arbeidsbemiddeling, gezondheidszorg, de bouwsector, veehouderij, banken & verzekeringen, wielrennen, cultureel erfgoed of de verschillen tussen Vlamingen en Nederlanders. De Nonsens Alliantie gaat elke uitdaging aan. U vraagt, zij spelen. Aan de hand van informatie over uw bedrijf, sector, event, product of dienstverlening en met de suggesties van het publiek zorgen zij voor onvergetelijke impro comedy!

Avondvullende show: 
De Nonsens Alliantie kan ook een volledige show brengen, al dan niet op maat.

Heeft u interesse in een bedrijfsact door De Nonsens Alliantie? Vul de prijsaanvraag zo volledig mogelijk in en wij bezorgen u geheel vrijblijvend een offerte. 

Optimale speelomstandigheden zijn een absolute vereiste voor een geslaagd optreden. Onze algemene speelvoorwaarden helpen u alvast een stap vooruit. Aarzel niet ons te contacteren indien bepaalde vereisten binnen uw bedrijf niet haalbaar zijn, wij zoeken samen met u graag naar een oplossing.

Klik hier voor de algemene speelwaarden.

REFERENTIES

Na een jaar van hard werken eens goed ontspannen was het motto van ons personeelsfeest. Daar zijn Stef, Lode en Erwin van De Nonsens Alliantie met glans in geslaagd. Met impro weet je natuurlijk nooit waaraan je je kunt verwachten en hoe je publiek het zal smaken. Maar iedereen was direct mee en gelachen hebben we, wees daar maar zeker van. De toon was gezet en het animo heeft voor de rest van de avond aangehouden. Iedereen enthousiast. Missie geslaagd!

- Viviane Gysen, Radio Holland Belgium

Meer referenties vind je hier.

20 Jaar uit het Niets

Al 20 jaar lang verrast De Nonsens Alliantie iedereen met impro comedy van de bovenste plank. Niets is voorbereid en wordt ter plaatse verzonnen.
Ze brengen een mix van verbale, visuele en vaak ook muzikale humor gebaseerd op suggesties van het publiek. Geschikt voor een publiek van 8 tot 88 jaar.

De acteurs zijn niet alleen ervaren improvisatoren maar ook actief als stand-up comedian, cartoonist, muzikant en/of schrijver voor radio, televisie en theater: finaleplaatsen 'Humo’s Comedy Cup', cartoons in o.a. Metro, De Streekkrant en TévéBlad, redactie –en schrijfwerk voor o.a. De Rechtvaardige Rechters, De Kazakkendraaiers, De Raadkamer, Komen Eten en Studio 100-series als Gert & Samson Zomerpret, Prinsessia, Lolly Lolbroek en Kosmoo.

De Nonsens Alliantie speelt in een wisselende bezetting en bestaat uit Mario De Koninck, Lode Demetter, Marleen Labbeke, Erwin Van de Mosselaer en Stef Vanpoucke, af en toe aangevuld met gastspelers. 

INSPIRATIE & SPEL: De Nonsens Alliantie

PRODUCTIE: 123 Comedy Club

REFERENTIES

Reeds jaren programmeert onze vzw maandelijks stand up comedy acts. Alle gekende namen waren de revue gepasseerd en we dachten eens nieuwe wegen in te slaan. Improvisatie theater met de Nonsens Alliantie werd geboekt. Het publiek wist niet goed wat te verwachten, maar na het optreden was iedereen unaniem overtuigd. Verfrissend, ongelofelijk knap en zeer verrassend waren veel gehoorde opmerkingen. Zowel voor ons als organisatie, als voor ons vast publiek een sprong in het duister. Wel een sprong die voor meer dan 100% is meegevallen!

- Guy De Vrij, De Singer, Rijkevorsel

De Nonsens Alliantie bracht een zeer amusante en vooral ook onderhoudende show die nooit verveelde. De acteurs stonden met veel enthousiasme op het podium en dat sloeg ook duidelijk over op de het publiek. Een publiek dat ook talrijk was opgekomen wat niet zo evident is bij de Intersoc avondanimatie. De betrokkenheid en de inbreng van de mensen in de zaal is groot alleen maar door de thema’s aan te brengen via briefjes of luidop roepen. De acteurs zelf zijn zelf heel vriendelijke en spontane mensen, zowel voor de show als erna. Dikke pluim. 

- Intersoc 2017, Zwitserland

We hebben genoten een schitterende, gevarieerde  voorstelling,op maat gemaakt voor ons publiek. Een ideale afsluiter na de ‘serieuze’ sprekers. We zijn meer dan tevreden, alleen maar positieve reacties gekregen.

Gemeente en OCMW Staden en Hooglede n.a.v. het VLO congres

Meer referenties vind je hier.

Schoolvoorstelling "Impro voor tieners"

De Nonsens Alliantie 

IMPRO VOOR TIENERS

Schoolvoorstelling

Het leven zoals het is op de middelbare school wordt hier op een wel heel aparte manier bekeken. De acteurs van De Nonsens Alliantie keren terug naar school en ontpoppen zich tot leerkrachten, leerlingen en ouders. Lessen biologie, geschiedenis, godsdienst, themaprojecten rond milieu, media, multiculturele samenleving maar ook speeltijd, pesten, schoolreizen of wat er echt gebeurt in de leraarskamer,… kunnen aan bod komen. Ze werpen er een heel eigen licht op en dat enkel met behulp van hun scherpe geest, radde tong en af en toe een gitaar. 

De Nonsens Alliantie staat garant voor een leuk uurtje instant theater met verbale, visuele, getekende en/of muzikale humor. De acteurs zijn niet alleen ervaren improvisatoren maar ook actief als stand-up comedian, cartoonist en/of schrijver voor televisie: finaleplaatsen 'Humo's Comedy Cup', cartoons in o.a. Metro, De Streekkrant en TeVe-Blad, redactie -en schrijfwerk voor o.a. 'De Rechtvaardige Rechters', 'Tegen De Sterren op', 'De Slimste Mens ter Wereld', 'Komen Eten' en Studio 100-series als 'Gert & Samson Zomerpret', 'Prinsessia', 'Lolly Lolbroek', 'Flin & Flo' en 'Kosmoo'.

De Nonsens Alliantie speelt in een wisselende bezetting en bestaat uit Mario De Koninck, Lode Demetter, Marleen Labbeke, Erwin Van de Mosselaer en Stef Vanpoucke, af en toe aangevuld met gastspelers.

Geschikt voor 1ste, 2de en 3de graad middelbaar onderwijs.

Improvisatie & spel: De Nonsens Alliantie
Productie: 123 Comedy Club
Speelduur: 60 minuten
 

TESTIMONIAL

Bedankt voor de uitstekende voorstelling deze morgen. Het was een plezier om te zien hoe enthousiast de lln waren. Ook de collega’s gaven heel goed commentaar! Het was zeker een geslaagde dag. In de toekomst doen we heel graag nog eens een beroep op jullie. Dikke merci. - Pepijn Holvoet, Campus Rhizo Oost, Kortrijk

Meer testimonials vind je hier.

De Nonsens Alliantie brengt interactieve comedy en bestaat uit acteurs die samen meer dan 100 jaar impro-ervaring hebben. De acteurs hebben hun comedystrepen niet alleen met interactive comedy verdiend, maar ook als stand-up comedian, als cartoonist, als muzikant en/of als schrijver voor theater, radio en televisie. Een greep uit hun verwezenlijkingen: 

  • cartoons in o.a Metro, Teve-Blad en De Streekkrant.
  • finaleplaatsen in wedstrijden als Het Humorologie Concours, 123 Comedy Award en Humo's Comedy Cup.
  • grappen leveren voor De Raadkamer (Radio 2), De Rechtvaardige Rechters (Canvas), De Kazakkendraaiers (één), Tegen de sterren op (VTM), Familieraad (VTM),...
  • scripts schrijven voor Komen Eten (Vier), Studio 100 (Hallo K3, Prinsessia, Flin & Flo,...)
  • redactiewerk en publieksopwarming voor De Slimste Mens ter wereld (Vier), De 12de Man (één), Comedy Casino (Canvas), De Canvascrack (Canvas), 1 Jaar Gratis (één), De Rechtvaardige Rechters (Canvas), Beste Kijkers (VTM),...

Al bijna 20 jaar lang verrassen deze improvisatoren iedereen met originele oneliners, straffe sketches en leuke liedjes, ter plaatste verzonnen en volledig gebaseerd op suggesties van het publiek. Vergeet Onvoorziene Omstandigheden, Spelen met uw leven en De Lama’s, onthoud De Nonsens Alliantie!

De Nonsens Alliantie bestaat uit Stef Vanpoucke, Mario De Koninck, Erwin Van de Mosselaer, Lode Demetter en Marleen Labbeke, af en toe aangevuld met gastspelers.

Meer info, foto's, referenties en testimonials op www.denonsensalliantie.be 

Show 15 okt 2019
Trailer Podium Shows
Trailer Online Shows

Over impro van uit ons kot
 

Hartelijk dank voor de fijne samenwerking! Jullie hebben mee nagedacht hoe we alsnog iets leuks online konden aanbieden.

KBC Antwerpen

……………………………………………………………………………………………………………………..

Het was heel fijn samenwerken met De Nonsens Alliantie. SUPER hilarisch en oh zo toepasselijk. Van bij de start kregen ze het publiek mee via chat. Wij hebben hen heel last minute geboekt voor onze online nieuwjaarsreceptie. Slechts 30 minuutjes omdat ons programma al vast lag. Eén ding is zeker: een volgende keer maken we er minstens een uur van :)
Lang geleden dat ik nog zo hardop moest lachen...

VDAB - Dienst Strategie

……………………………………………………………………………………………………………………..

 

Een mooi optreden met verrassende wendingen, die een glimlach tovert op je gezicht. Iets waar we allemaal nood aan hebben in deze tijden. Spijtig genoeg niet in levende lijve, maar een online optreden met interactie van het publiek via chatfunctie, zorgde er toch voor dat de tijd snel vooruitging. Niets dan lovende reacties!

 

Projectmedewerker Dienst Sociale cohesie, Stad Mechelen

 

Impro van uit een streaminglocatie

 

Het was een heerlijk ontspannende avond en er werd heel wat afgelachen. We hebben hier enorm veel positieve reacties over gekregen.

Een waardig online alternatief.

 

Meetet - collectief landmeters en geoprofessionals

……………………………………………………………………………………………………………………..

 

Supertoffe reacties van het publiek dat thuis kon genieten van drie mannen die zich volledig smeten, zich in het zweet werkten, origineel en scherp uit de hoek kwamen.

Zeker voor herhaling vatbaar!

 

CC Binder Puurs-Sint-Amands

 

……………………………………………………………………………………………………………………..

We hadden het eerlijk gezegd niet verwacht, maar voor ons was het 'digitale' avondje interactieve comedy zeker even goed als het live-gebeuren. De spelers konden bovendien een zwaar thema als racisme en discriminatie op een dusdanige manier brengen dat het op geen enkel moment 'genant' werd. Knap werk, zoals de talrijke positieve reacties op de Facebook-chat ook bewezen

 

 ACV Oost-Vlaanderen

 

Zaalshows

Beslagen spelers weven de onvoorziene omstandigheden die het publiek aanbrengt aan elkaar tot puike sketches met een originele invulling.

Het Nieuwsblad

……………………………………………………………………………………………………………………..

Bravo voor De Nonsens Alliantie! Zij slaagden er moeiteloos in om onze leerlingen – een 150-tal 15-jarigen, uit tso, bso en aso – mee op sleeptouw te nemen in hun knotsgekke fantasiewereld. Het uitgangspunt van de sketches  (de locatie, het genre, de personages, de emotie,…) werd telkens door het publiek aangegeven en met verve ter plekke uitgewerkt. Aan improvisatietalent zeker geen gebrek! De interactie met de jonge toeschouwers was trouwens sterk. Nu en dan mocht een enthousiaste jongere mee het podium op – tot grote hilariteit van de anderen, uiteraard – maar steeds vrijblijvend, nooit bedreigend, zodat het voor iedereen plezierig bleef.

Barbara Droesbeke – Margareta-Maria-Instituut Kortemark

……………………………………………………………………………………………………………………..

Ik kwam in contact met Aargghh om een weekje voor tijd een leuke activiteit te vinden tijndens een Nieuwjaarsreceptie voor ons bedrijf. Ik werd doorverwezen naar de diensten van De Nonsens Alliantie en sindsdien was er een zeer vlot contact om op korte termijn een act te regelen. We kregen een duidelijk idee voor de praktische omkadering die nodig is voor een geslaagd optreden en... dat is het ook geweest! Door de input vooraf van het publiek, voor een impro, komen er hi-la-ri-sche sketches op het podiul met one-liners uit het dagelijks leven binnen onze firma. Ook tijdens de impro was er input van het publiek waarbij het een zéér interactieve opvoering was, iedereen tevreden en met een glimlach - zowel de bedienden als arbeiders konden zich helemaal inleven! Was een hoogtepunt voor onze Nieuwjaarsreceptie van 2019!

Kelly Raeds – Moerman

……………………………………………………………………………………………………………………..

Interactiviteit ten top met 'de Nonsens Alliantie'! Actuele thema's werden op een ludieke manier in een hilarische situatie gegoten... Lachen & gieren verzekerd! Marleen, Mario & Stef vulden elkaar tijdens deze improvisatiemomenten vlekkeloos aan wat zorgde voor een wervelende voorstelling zonder rustmomentjes!

We hopen hen zeker nog eens terug te mogen zien op een volgende Intersoc-vakantie.

Intersoc 2018, Tsjechië

……………………………………………………………………………………………………………………..

Wij hebben er ontzettend van genoten! Het was een avond met een beladen thema (benefiet tvv zeldzame ziekte) maar de Nonsens Alliantie is erin geslaagd om onze avond te laten eindigen met een lach op het gezicht van onze gasten. Enorm aangenaam verrast door hun insteek en humor en de manier waarop ze zeer ongedwongen onze gasten een fijne avond hebben bezorgd.

Mireille Vorsselmans – vzw Lgd Alliance Belgium

……………………………………………………………………………………………………………………..

De meeste leerlingen, begeleidende collega’s en ikzelf zijn vol lof over De Nonsens Alliantie! Ondanks de soms mindere inbreng van het publiek maakten zij er een bijzondere show, die iedereen kon smaken, van.  Een aanrader voor ieder publiek, ook voor een niet zo cultureel geïnteresseerde groep! Wie dergelijk improvisatietheater kan brengen, heeft bijzondere talenten!

Linda Reweghs – Provinciale School Diepenbeek

……………………………………………………………………………………………………………………..

Na een jaar van hard werken eens goed ontspannen was het motto van ons personeelsfeest. Daar zijn Stef, Lode en Erwin van De Nonsens Alliantie met glans in geslaagd. Met impro weet je natuurlijk nooit waaraan je je kunt verwachten en hoe je publiek het zal smaken. Maar iedereen was direct mee en gelachen hebben we, wees daar maar zeker van. De toon was gezet en het animo heeft voor de rest van de avond aangehouden. Iedereen enthousiast. Missie geslaagd!

Viviane Gysen, Radio Holland Belgium

……………………………………………………………………………………………………………………..

Wij hebben genoten van het optreden. Als ik het optreden in enkele woorden mag samenvatten: veel inzet, animo, enthousiasme, geestig, ad rem, snedig maar nooit beledigend of kwetsend.

Carine Van Noten, Vivium

……………………………………………………………………………………………………………………..

Reeds jaren programmeert onze vzw maandelijks stand up comedy acts. Alle gekende namen waren de revue gepasseerd en we dachten eens nieuwe wegen in te slaan. Improvisatie theater met de Nonsens Alliantie werd geboekt. Het publiek wist niet goed wat te verwachten, maar na het optreden was iedereen unaniem overtuigd. Verfrissend, ongelofelijk knap en zeer verrassend waren veel gehoorde opmerkingen. Zowel voor ons als organisatie, als voor ons vast publiek een sprong in het duister. Wel een sprong die voor meer dan 100% is meegevallen !

Guy De Vrij, De Singer, Rijkevorsel

……………………………………………………………………………………………………………………..

Ik was verbaasd over het improvisatietalent van de Nonsens Alliantie. Met enkele doodnormale zinnen een hele scene uit de mouw schudden en de zaal er mee op hun hand krijgen, Chapeau! Ze speelde enorm in op het publiek die dit zeer wist te appreciëren. Volgens mij geen eenvoudige vorm van humor, maar zij slaagden met vlag en wimpel er in om het publiek aan het lachen te krijgen. Met ander woorden: voor herhaling vatbaar!

Grietje Huveneers, CM landsbond – MC Alliance, n.a.v. optreden Rodeneuzendag.

……………………………………………………………………………………………………………………..

Van komisch tot hilarisch. Een spektakel dat boeit van begin tot einde.
De interactie met het publiek maakt het extra leuk en persoonlijk.
De sfeer op ons personeelsfeest zat er onmiddellijk goed in.

Nadia Gijsemans – Communicatiedienst Gemeente Tremelo

……………………………………………………………………………………………………………………..

Bedankt voor de uitstekende voorstelling deze morgen. Het was een plezier om te zien hoe enthousiast de lln waren. Ook de collega’s gaven heel goed commentaar! Het was zeker een geslaagde dag. In de toekomst doen we heel graag nog eens een beroep op jullie. Dikke merci.

Pepijn Holvoet, Campus Rhizo Oost, Kortrijk

……………………………………………………………………………………………………………………..

De Nonsens Alliantie aka aan 180 km per uur improvisatietheater met een hoog rock ‘n roll gehalte. Je moet ze het maar nageven om met de door het publiek aangereikte thema’s en onderwerpen telkens weg te geraken. De senioren van Anderlecht zijn geen gemakkelijk publiek, maar de Nonsens Alliantie pakten ze zonder probleem in.

Dienst Cultuur Anderlecht

……………………………………………………………………………………………………………………..

Het optreden van De Nonsens Alliantie was een schot in de roos. Improvisatie van de bovenste plank!

Verschillende leuke opdrachten, interactie met het publiek én met een streepje muziek! Dikke aanrader voor een avondje gieren, lachen, brullen!

Jeugdhuis X, Hoeselt

……………………………………………………………………………………………………………………..

Tweehonderd bezoekers voor comedyavond met De Nonsens Allantie

Op donderdag 25 april ontving het “Huis van de Mens” Genk een 200-tal geïnteresseerden voor een boeiende avond. Zij werden door de vier mannen van de Nonsens Alliantie getrakteerd op een aangename en humoristische avond rond dagelijkse dilemma’s.

Melina Clijsters, vrijzinnig humanistisch consulente: “In de vrijzinnig humanistische begeleidingen die we kosteloos aanbieden, merken we dat cliënten continu dilemma’s op hun weg tegenkomen.

Die kunnen erg zwaar worden, waardoor een persoon er zelf niet meer uitgeraakt. Samen gaan we dan op zoek naar mogelijkheden. Het zijn die dilemma’s, uit het leven gegrepen, die we aan de Nonsens Alliantie voorschotelden, want humor kan een krachtig relativeringsmiddel zijn.”

Stef, Lode, Erwin en Mario gingen hiermee op een creatieve manier aan de slag en zochten bruikbare – en minder bruikbare – manieren om met die dilemma’s om te gaan. Ze kregen op de avond zelf ook nog boeiende vraagstukken naar het hoofd gegooid vanuit de zaal, waarna ze, dankzij hun improvisatietalent, grappige sketches ten tonele voerden. Of ze echt bevredigende antwoorden hebben gegeven op de vragen waarmee het publiek zat, valt te betwijfelen, maar ze hebben alleszins de lachspieren aan het werk gezet!

Het Belang van Limburg